Със своите 2308 язовира област Хасково държи първото място в

...
Със своите 2308 язовира област Хасково държи първото място в
Коментари Харесай

Нито една община в област Хасково не е представила документи за прехвърляне собствеността на язовирите

Със своите 2308 язовира област Хасково държи първото място в страната по брой построени изкуствени водоеми, оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. "Проблем за популацията би бил всеки един рисков язовир и в тази връзка ще предприемем всички ограничения, заложени в наредбата за ускоряването на процеса по подредба ", е отбелязала доктор Стефка Здравкова, регионален шеф, при работната си среща с ръководителя на Държавна организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) инж. Петър Горновски.

Поводът за следващата среща на управлението на организацията с регионалния шеф на Хасково е неотдавна признатата от държавното управление Наредба за изискванията и реда за реализиране на техническата и безвредната употреба на язовирните стени и на оборудванията към тях и за реализиране на надзор за техническото им положение.

В срещата са взели участие и отрасловият заместител - ръководител на ДАМТН о.р. ген. Кирил Войнов и основният шеф на Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " (ГД НЯСС) инж. Мария Пирянкова.

Председателят на ДАМТН е показал, че двама чиновници на Главната дирекция ще вземат присъединяване в Комисията за подредба на язовирите във връзка с степента на тяхната евентуална заплаха по заповед на регионалния шеф, след влизане в действие на наредбата. Също по този начин ще дават настоящ лист с данни на личните на язовири и ще окажат подпомагане в процеса по подредба и прехвърляно на язовирите към Държавното дружество.

От своя страна доктор Здравкова е отбелязала, че нито една локална община не е предоставила в регионалната администрация документи за прекачване собствеността на язовирите. Тя изрази задоволството си за положителната връзка сред регионалната администрация и управлението на Държавна организация за метрологичен и механически контрол. В резултат на това, проблемите с язовирите в региона бързо ще бъдат разпознати, след което ще стартира работа за тяхното решение.

Област Хасково е ситуирана в централната част на Южна България и се простира на 5543 кв. км или 5% от територията на България. Областта включва 261 обитаеми места, групирани в 11 общини - Хасково, Димитровград, Свиленград, Любимец, Харманли, Маджарово, Симеоновград, Ивайловград, Тополовград, Минерални бани и Стамболово. Населението на региона е към 228 141 души.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР