Със своето състояние от 110 милиарда долара, Бил Гейтс може

...
Със своето състояние от 110 милиарда долара, Бил Гейтс може
Коментари Харесай

Бил Гейтс, Aqua и яхтата за 645 милиона долара, която се задвижва с течен водород

Със своето положение от 110 милиарда $, Бил Гейтс може да си разреши неща, които ние даже не можем да си представим. Като да вземем за пример яхта, чието гориво е напълно течен водород.

Най-новата облага на създателя на Microsoft е яхтата Aqua. Нейната цена е 645 милиона $, а най-голямата й специфичност е точно това, че след нея не остават никакви нездравословни излъчвания, а единствено... вода.

Плавателният съд е оборудван с два резервоара всеки от по 28 тона. В тях при специфични условия и температура от -253 градуса се съхранява течният водород. Той се преобразува в електричество от специфична горивна клетка и по този начин задвижването е изцяло природосъобразно.

С цялостни резервоари яхтата може да измине над 6000 километра и да развие скорост от 17 възела, равняващи се на над 30 километра в час, написа Daily Mail.

Aqua е с дължина 112 метра, имат пет палуби и място за спане за 14 посетители и 31 души личен състав. Разполага с фитнес, зала за йога, салон за хубост, киносалон, стая за разтривки и каскаден басейн.

Яхтата бе показана като първообраз в края на предходната година на ревю в Монако. Все по-усилено се приказва, че точно Гейтс е индивидът, броил крупната сума, с цел да се трансформира тя в действителност.

Така той ще сбъдне фантазията на дизайнера Сандър Сайнът, прекарал пет месеца в изпипване на всеки подробност по Aqua.

Милиардерът много постоянно си почива на първокласни яхти из Средиземноморието, само че това е първата, която ще стане негова благосъстоятелност.

Сигурни сме, че точно новаторското гориво е привлякло интереса на Гейтс. Той обаче ще би трябвало да изчака до 2024 година, когато Aqua ще бъде подготвена за употреба. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР