Със своето състояние от 110 милиарда долара, Бил Гейтс може

...
Със своето състояние от 110 милиарда долара, Бил Гейтс може
Коментари Харесай

Еко яхтата на Бил Гейтс за 645 милиона долара

Със своето положение от 110 милиарда $, Бил Гейтс може да си разреши неща, които ние даже не можем да си представим. Като да вземем за пример яхта, чието гориво е напълно течен водород.

Най-новата облага на създателя на Microsoft е яхтата Aqua. Нейната цена е 645 милиона $ , а най-голямата й специфичност е точно това, че след нея не остават никакви нездравословни излъчвания, а единствено... вода.

Плавателният съд е оборудван с два резервоара всеки от по 28 тона. В тях при специфични условия и температура от -253 градуса се съхранява течният водород . Той се преобразува в електричество от специфична горивна клетка и по този начин задвижването е изцяло природосъобразно.
 Снимка 466078

С цялостни резервоари яхтата може да измине над 6000 километра и да развие скорост от 17 възела, равняващи се на над 30 километра в час, написа Daily Mail.
 Снимка 466080

Aqua е с дължина 112 метра, имат пет палуби и място за спане за 14 госта и 31 индивида личен състав. Разполага с фитнес, зала за йога, салон за хубост, киносалон, стая за разтривки и каскаден басейн.
 Снимка 466082

Яхтата бе показана като първообраз в края на предходната година на ревю в Монако и все по-усилено се приказва, че точно Гейтс е индивидът, броил крупната сума за нея, с цел да се трансформира тя в действителност. Така той ще сбъдне фантазията на дизайнера Сандър Сайнът, прекарал пет месеца в изпипване на всеки подробност по Aqua.
 Снимка 466077

Милиардерът много постоянно си почива на първокласни яхти из Средиземноморието, само че това е първата, която ще стане негова благосъстоятелност.
 Бил Гейтс, милиардите му и защо ги харчи
Как Бил Гейтс харчи милиардите си

Въпрос на цели

Сигурни сме, че точно новаторското гориво е това, което е привлякло интереса на Гейтс. Той обаче ще би трябвало обаче да изчака до 2024 година , когато ще бъде подготвена за употреба.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР