Със своето есе на тема: Аз съм българче тя си

...
Със своето есе на тема: Аз съм българче тя си
Коментари Харесай

Емили Рийз е четвъртият победител в кампанията на БНТ Прозорец към родината

Със своето есе на тематика: „ Аз съм българче " тя си завоюва ховърборд, с който да се забавлява през свободното време в Италия, където живее със фамилията си или пък в България, където прекарва летните ваканции.

Родена в Съединените щати, живее в Италия, само че носи българското в себе си - Емили Рийз свързва есето си за България с най-ценното - фамилията.

Биляна Атова-Рийз: Първото, което написа е:,,за мен България е баба и дядо и лятото в България``, тъй като тя идва всяко лято.
Участието ѝ в състезанието в действителност било домашното на Емили. Задачата ѝ сложили от " Неделно учебно заведение Българче``. Иначе програмата на момичето е натоварена. Посещава 2 учебни заведения - българско и интернационално, приказва 3 езика - български, британски и италиански. А е единствено на 9 година

Емили Рийз: " Обичам да чета приказки. Моята обичана приказка е,,Барбароните ".
Освен да четат и пишат - в българското учебно заведение се срещат с нашите просвета и традиции.

Емили Рийз: Понякога играеме хоро. Биляна Атова-Рийз: И около българското учебно заведение се започнахме с още повече българи и още повече български деца.
Науката към този момент е завладяла Емили. Интересува се от далечното - от звездите и планетите. Но преди да ги доближи има още време да бъде дете и да се забавлява с премията от Българска национална телевизия.

Вижте повече за акцията "Прозорец към родината "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР