Със свое решение от 2 август Върховният административен съд е

...
Със свое решение от 2 август Върховният административен съд е
Коментари Харесай

ВАС отмени заповед на МОСВ, планът за Пирин остава без оценка. Засега

Със свое решение от 2 август Върховният административен съд е отменил заповедта на някогашния длъжностен министър на околната среда Ирина Костова да се прави екологична оценка за проекта на народен парк " Пирин " в интервала 2014-2023 година

Казусът се оказа един от доста заплетените за ориста на парка. Той бе основан от министър Коства от екипа на служебния министър председател Огнян Герджиков.

На 1 март т.г. Костова издаде заповед, че проектът за ръководство на Пирин няма потребност от еко оценка. Това докара до митинги и неодобрение, които в последна сметка накараха министъра самичък да си анулира заповедта няколко дни по-късно.

Заповедите от 1 и 8 март бяха обжалвани от кмета на Банско Георги Икономов, като делото стартира на 30 май. Според жалбата наредбите издадени от Костова са с " липса на претекстове, на правни учредения и каквито и да било в действителност условия ".

В решението си Върховен административен съд в този момент е удостоверил претекстовете на Икономов. От него се схваща, че и двете заповеди на министъра не са стимулирани и обосновани, само че се анулира единствено втората заповед от 6 март.

Решението на тричленния състав е оповестено с особеното мнение на арбитър Тодор Тодоров, който не споделя мнението на сътрудниците си Милка Панчева и Димана Йосифова решението на министъра да бъде анулирано.

Решението предстои на обжалване пред пред петчленен състав на Върховния административен съд.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР