Със свое решение Комисията за противодействие на корупцията и за

...
Със свое решение Комисията за противодействие на корупцията и за
Коментари Харесай

КПКОНПИ е установила конфликт на интереси на кмета на община Септември

Със свое решение Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) е открила, спор на ползи във връзка с кмета на Община Септември Марин Рачев, излиза наяве от уеб страницата на КПКОНПИ.
В решението се показва, че става дума за лице, заемащо обществена служба, по смисъла на член 3, т.8 ЗПУКИ (отм.), по отношение на издаването на заповед No 57/15.09.2017 година за одобрение на план за Подробен устройствен план - ПРЗ за ПИ No 069028 в околност в землището на село Варвара в частен интерес на обвързвано с него лице по смисъла на § 1, т. 1 от ДР на ЗПУКИ (отм.), с което е нарушил наредбата на член 8, изречение първо, догадка четвърта от ЗПУКИ (отм).
Става дума за смяна в предназначението на парцел в околност в землището на село Варвара от „ Дървопроизводителни горски площи “ в УПИ I – 28 „ За фамилен хотел “. За новообразувания УПИ се открива устройствена зона „ Ов “ (Вилна зона), като в плана е планувана свободностояща нискоетажна застройка. Без тази смяна притежателят на парцела не би могъл да осъществя интереса си, обвързван с образуването на УПИ за обект „ Семеен хотел “. Обстоятелството, че Марин Рачев обвързвано лице – родственик по права линия, така майка му е едноличен притежател на капитала на сдружението притежател на парцели, включени в утвърждения план за Подробен устройствен план, постанова извода за съществуване на частен интерес по смисъла на член 2, алинея 2 от ЗПУКИ(отм.), повлиял върху безпристрастното и обективно осъществяване на пълномощията и отговорностите по работа на Рачев, в качеството му на разположение, заемащо обществена служба.
Комисията открива и неподаване на декларация по член 12, т. 4 от ЗПУКИ (отм.) на 15.09.2017 година във връзка с Марин Рачев, кмет на община Септември, по отношение на издаването на въпросната заповед. На съображение член 27, ал.5 от Закона за попречване и определяне на спор на ползи (отм.) решението може да бъде оспорено от заинтригуваното лице пред Административен съд-Пазарджик в 14-дневен период от съобщаването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР