Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер на

...
Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер на
Коментари Харесай

Вдигнаха с 30% заплатите на чиновниците в 7 министерства

Със свое разпореждане държавното управление утвърди спомагателни разноски в размер на 827 500 лева по бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2020 година
Увеличението е с до 30 на 100 на главните месечни заплати на работещите в Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК).
Работата на чиновниците в ДНСК е обвързвана с директен контакт с други лица и поемането на голям брой опасности изключително в интервала на оповестената изключителна обстановка в страната.
Правителството утвърди спомагателни средства в размер до 5.1 млн. лева по бюджета на Министерството на земеделието. Това ще разреши нарастване с 30% на разноските за личен състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от Covid-19, в това число за чиновници на първа линия, чиито отговорности включват обслужване и надзор "на терен ", с директен контакт с други лица.
Допълнителни разноски от 15 млн. лева бяха утвърдени и по бюджета на Министерството на труда и обществената политика за 2020 година Средствата ще се употребяват за установяване на с до 30 на 100 по-високи размери на главните месечни заплати на чиновниците в структурите на министерството, които са на първа линия в битката за преодоляване на пандемията от COVID-19.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски, в размер на 29 000 000 лева по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2020 година за погашение на в допълнение заплащане за ексклузивен труд, положен от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които директно реализират действия, по отношение на попречване на разпространяването и/или ограничение на последствията от Коронавирус 19.
Министерският съвет утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на туризма за 2020 година за обезпечаване на средства за покачване на разноските по индикатор "Персонал " на част от личния състав в две дирекции, зает с реализиране на надзор на "терен " с директен контакт с други лица. Повишаването на възнагражденията и полагащите се осигурителни заплащания за сметка на работодателя са част от утвърдените от държавното управление нови социално-икономически ограничения във връзка е попречване на разпространяването и/или ограничение на последствията от COVID-19.
Правителството утвърди спомагателни разноски по бюджета на Министерството на културата за 2020 година Целта е обезпечаване на нови размери на самостоятелните съществени месечни заплати за чиновниците в Главна дирекция "Инспекторат по запазване на културното завещание " на Министерството на културата.
С до 30% нарастване на разноските за личен състав на Главна дирекция "Изпълнение на наказванията ", чиито чиновници са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, в това число работещи на първа линия, планува признатото през днешния ден държавно разпореждане. Осигуряват се и средства за застраховане изплащането на нужните разноски за застраховане нарастването на равнището на възнаграждение на полагания труд през нощта на чиновниците в Главна дирекция "Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция "Охрана " от 0.25 лева на 1 лева
С приемането на постановлението се основават условия за запазването на висока мотивация на чиновниците в двете дирекции, поради отговорността и характерната активност, което е значим фактор за реализиране на висока успеваемост при осъществяването на предоставените функционалности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР