Със свикване на общо събрание в най-кратки срокове в пловдивското

...
Със свикване на общо събрание в най-кратки срокове в пловдивското
Коментари Харесай

С общо събрание село Брестовица казва Не на бъдещата кариера

Със привикване на общо заседание в най-кратки периоди в пловдивското село Брестовица не престават борбата против желанията за създаване на кариера над обитаемото място. За момента не е ясно какви тъкмо ще са добиваните материали, само че в селото има съществени опасения, че става въпрос за уран, защото съществуването му в този регион е открито преди години посредством сонди.
Кметът Любен Радев срещна в детайли жителите с всички ограничения, подхванати от кметството за недопускане на създаване на кариера в местността " Бахчата ". " Имате цялостната ми поддръжка, с вас съм ", разгласи пред събралото се голям брой в огромната зала на читалището кметът. Той срещна жителите със всички подхванати ограничения по прекъсването на кариерата, като посочи, че разрешението на министерството към този момент е атакувано във Върховния административен съд от локалното кметство, Община Родопи и екоорганизация.
На срещата всички бяха безапелационни, че няма време да се провежда референдум и по тази причина в най-кратки периоди ще се свика общо заседание, на което би трябвало да участват най-малко една четвърт от жителите или към 700 души . Те дружно ще изготвят мнение и с подписите си ще го внесат публично в община Родопи, с цел да изискат прекъсването на капиталовото желание за кариера. На срещата в читалище " Съзнание " присъстващите изявиха подготвеност да прибягнат и до по-радикални дейности, само че да не позволен построяването на кариерата, която би заплашила съществено поминъка в известния лозаро-винарски край.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР