Със Света литургия и благодарствен молебен, отслужени от митрополит Йоан

...
Със Света литургия и благодарствен молебен, отслужени от митрополит Йоан
Коментари Харесай

Стотици уважиха празника на Варна

Със Света литургия и признателен молебен, отслужени от митрополит Йоан в Катедралния храм " Успение Богородично " стартира празничният ден за варненци - празникът на Варна 15 август, Свето Успение Богородично. Малко след на площад " Св. Св. Кирил и Методий " това бяха идигнати знамената след което потегли литийно шествие с чудотворната икона на Света Богородица. То бе водено от кмета на града Иван Портник. Заедно с него измежду формалните лица бяха регионалният шеф Стоян Пасев, ръководителят на общинския съвет Тодор Балабанов, народни представители, зам.-кметове,общински съветници, районни кметове. Редом с тях бяха и генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов, почетни консули, жители.

Празничният ден продължава с богата стратегия. По традиция в 20 часа в Летния спектакъл ще стартира церемонията по връчване на почетни звания и оценки. За положителното въодушевление на феновете ще се погрижат отбор „ Варна “, камерният отбор " Св. Йоан Кукузел – Ангелогласния ", квартет " Светоглас ", Донко Марков и група " Вакали ".

От 20.30 часа на пл. " Независимост " стартира обичайният концерт със солисти и оркестър на Държавната опера във Варна, с диригент Кръстин Настев.

В 20 часа стартира и празничният концерт на свободната зона на пристанището. Водещи на концерта ще бъдат Дамян Попов и Мария Накова– Миа. Публиката ще забавляват хип-хоп групировката Connection Crew, спечелилият от „ Гласът на България ” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев – Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група „ Julian’s Laughter ”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде присъединяване на гръцката звезда Claydee.

Около 23 часа ще стартира празничната заря, която тази година за първи път ще бъде изстрелвана от морето. За задачата във водите са инсталирани 3 понтона, намиращи се на 120 м от брега. Заедно със зарята ще има и пироефекти от кея на военноморската база. Най-добре зарята ще може да се следи от зоната край Морската гара.

Събитията, свързани с празника на града, са проведени от Община Варна със съдействието на Военноморските сили и Варненската и Великопреславска митрополия.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР