Със Света Божествена литургия, отслужена в катедралния храм "Св. Св.

...
Със Света Божествена литургия, отслужена в катедралния храм "Св. Св.
Коментари Харесай

Силистренци днес отбелязват празника на града - Кръстовден

Със Света Божествена литургия, отслужена в катедралния храм "Св. Св. Апостоли Петър и Павел " от Доростолския митрополит Амвросий, през днешния ден започнаха деянията по случай празника на Силистра - Кръстовден.

Пред художествената изложба бе открита скулптурна комбинация за художника Бедиг Бедросян, сътворена от проф. Георги Чапкънов /Чапа/ - почетен жител на Силистра, оповестява Българска телеграфна агенция.

На тържествено съвещание на Общинския съвет бяха връчени оценки за "Почетен жител на Силистра " на доцент Илиянка Горанова - някогашен шеф на филиала на Русенския университет в Силистра, "За цивилен принос " на Християн Маринов - за действия от социална значителност и изключителни достижения в региона на спорта и "Студент на годината " на Нели Чешмеджиева - студентка във филиала на Русенския университет в Силистра.

Гости на силистренци бяха представители на побратимените градове от чужбина, народни представители и евродепутати, духовници, представители на общини и области от страната.

Вечерта на централния градски площад ще има тържествена гала по случай празника и слово ще произнесе кметът на Силистра доктор Юлиян Найденов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР