Със сухопътно настъпление продължава турската военна операция в сирийската област

...
Със сухопътно настъпление продължава турската военна операция в сирийската област
Коментари Харесай

Със сухопътно настъпление продължава турската военна операция в сирийската област Африн

Със сухопътно нахлуване продължава турската военна интервенция в сирийската област Африн. Поразени са 153 цели и интервенцията върви по проект, заяви турската войска.

Турският министър председател Бинал Йълдъръм съобщи, че интервенцията ще има 4 етапи и задачата ѝ е основаване на зона за сигурност с дълбочина 30 километра. В ранните часове през днешния ден бойци от Свободната сирийска войска започнаха огромно сухопътно нахлуване с поддръжката на части на турската войска. През нощта турските медии оповестиха, че турски танкове навлизат на сирийска територия през граничния пункт Йонджюпънар. Навлизането на спомагателна техника продължава.

Операцията стартира през вчерашния ден  с въздушни удари, в които взеха присъединяване 72 бойни самолета.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу беседва по телефона с френския си сътрудник Жан-Ив льо Дриан . Вчера турският първи посланик е разискал обстановката и с американския държавен секретар Рекс Тилърсън . Междувременно началникът на турския Генерален щаб е уведомил за интервенцията американския и съветския си сътрудник. От турското външно министерство уведомиха и посланиците на страни от района за протичащото се.

Сирийската държавна информационна организация САНА окачестви информацията, че Дамаск е бил известен от Анкара с писмо за офанзивата, са „ серия от неистини, които Турция продължава да популяризира “.

Иран предизвести, че интервенцията може да окаже отрицателен резултат върху планувания конгрес в Сочи с присъединяване на разнообразни сирийски политически групи. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР