Със Столична община сме на едно мнение по отношение на

Със Столична община сме на едно мнение по отношение на ...

Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да излезе извън сегашните си очертания.

Със Столична община сме на едно мнение по отношение на строителството на нов стадион в Борисовата градина. Не искаме изграждане, което да е извън очертанията на сегашния стадион. Това заяви спортният министър Красен Кралев, предаде БГНЕС.
„Министерството на спорта има възражения по отношение на Подробния устройствен план (ПУП) и сме ги заявили в общината. С г-жа Фандъкова имаме разбиране, говорим на един език.
Само че тези неща в ПУП трябва да бъдат отразени. Говорим за достатъчно голям стадион, ако се премахне атлетическата писта. Но не може да става дума за реконструкция, която е предвидена в плана“, обясни министърът.
Според Кралев, стадион „Българска армия“ не може да бъде „съживен“ с леки, козметични промени.
Двата стадиона в Борисовата градина няма да се разширяват, категоричен е и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Проектът за „Българска армия“ е в начална фаза на обсъждане.
„Имам забележки, които съм заявила. Самият архитект Ковачев публично заяви, че приема голяма част от тях и ще промени проекта. Сега предстои обсъждането. До 19 юни се приемат предложения от всички. На 26 юни те ще бъдат представени отново", съобщи още столичният кмет.
„Моята позиция като кмет е категорична и ясна, а именно - запазване на Борисовата градина във вида, в който я познаваме.
Гарантиране, че там няма да се строи. Имам ясна позиция и по отношение на базата на „Спортна София“ и конната база, които ще настоявам да останат там, където са“, категорична е Фандъкова по повод обвиненията на общинския съветник Марта Георгиева, че по план там се предвижда голямо застрояване.

Източник: actualno.com