Със Столична община сме на едно мнение по отношение на

...
Със Столична община сме на едно мнение по отношение на
Коментари Харесай

Кралев: Стадион „Българска армия“ не може да излезе извън сегашните си очертания

Със Столична община сме на едно мнение във връзка с строителството на нов стадион в Борисовата градина. Не желаеме създаване, което да е отвън очертанията на настоящия стадион. Това съобщи спортният министър Красен Кралев, съобщи БГНЕС.
„ Министерството на спорта има възражения във връзка с Подробния организационен проект (ПУП) и сме ги декларирали в общината. С госпожа Фандъкова имаме схващане, приказваме на един език.
Само че тези неща в Подробен устройствен план би трябвало да бъдат отразени. Говорим за задоволително огромен стадион, в случай че се отстрани атлетическата писта. Но не може да става дума за реорганизация, която е планувана в проекта “, изясни министърът.
Според Кралев, стадион „ Българска войска “ не може да бъде „ възроден “ с леки, козметични промени.
Двата стадиона в Борисовата градина няма да се уголемяват, безапелационен е и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Проектът за „ Българска войска “ е в начална фаза на разискване.
„ Имам забележки, които съм декларирала. Самият проектант Ковачев обществено съобщи, че приема огромна част от тях и ще промени плана. Сега следва разискването. До 19 юни се одобряват оферти от всички. На 26 юни те ще бъдат показани още веднъж ", заяви още столичният кмет.
„ Моята позиция като кмет е безапелационна и ясна, а точно - опазване на Борисовата градина във типа, в който я познаваме.
Гарантиране, че там няма да се строи. Имам ясна позиция и по повод въз основата на „ Спортна София “ и конната база, които ще упорствам да останат там, където са “, безапелационна е Фандъкова във връзка обвиняванията на общинския консултант Марта Георгиева, че по проект там се планува огромно застрояване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР