Със стартирането на пълномащабна военна инвазия в Украйна Русия демонстрира

...
Със стартирането на пълномащабна военна инвазия в Украйна Русия демонстрира
Коментари Харесай

От военна гледна точка нахлуването на Русия в Украйна беше идиотско

Със стартирането на пълномащабна военна инвазия в Украйна Русия показва цялостната деградация на армията си. Това съобщи военният историк Михаил Жирохов в изявление за УНИАН.

На 24 февруари Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна. Руската войска беше разгромена в Киевска област и в този момент е съсредоточила напъните си в Донбас. „ Можем да приказваме за деградация на съветската войска даже на равнище щаб и генерали, те не са се развивали, а са си правили неправилни заключения от локалните войни от последните години. Единственият военен опит, който имат, е войната в Сирия. И точно този опит те придвижиха във войната против Украйна “, означи специалистът.

Според историка нахлуването на Русия в Украйна от военна гледна точна е идиотско, тъй като съветската войска не е взела поради техническия пробив във военната сфера, а политическите цели са били сложени пред военните. Окупаторите обстрелват мирните градове на Украйна. Споразуменията за зелени коридори се нарушават редовно. Според Михаил Жирохов съветските войски ще се опитат да водят настъпателни дейности в Украйна до есента. Той напомни, че съветската войска се управлява от политици, а не от военни. „ Руската войска се управлява от политици - това е руско завещание. Руският министър на защитата Сергей Шойгу даже не е служил в армията ", означи специалистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР