Със старта на операциите на консултативен център, оторизиран от ООН,

...
Със старта на операциите на консултативен център, оторизиран от ООН,
Коментари Харесай

Китайски център ще предупреждава за цунами в района на Южнокитайско море

Със старта на интервенциите на съвещателен център, оторизиран от Организация на обединените нации, Китай стартира да предлага услуги за предизвестие за цунами на девет страни в региона на Южнокитайско море този вторник.

Построен от Китай и акредитиран от Междуправителствената комисия по океанография към Организация на обединените нации, Центърът с централа в Пекин стартира пробния си интервал в края на януари 2018 година

„ Оттогава насам качествата му непрестанно се ускоряват ", сподели Уан Хун, шеф на Държавната администрация за океаните към Министерството на естествените запаси на Китай.

Той показа още, че смарт системата за обработка на информация и засичане на цунами, за която Китай държи интелектуалните права, оперира устойчиво през цялото време.

Сега центърът може да изпраща предизвестия за цунами единствено 10 минути след появяването на земетресение, с помощта на интелигентната система.

С достъпа до данни в действително време от над 600 станции за мониторинг на трусове, 530 от които задгранични, центърът е кадърен да дефинира базовите параметри на земетресенията в границите на 3 до 5 минути, без значение къде се случват по света.

Китайският съвещателен център е третият по рода си в тази област. Останалите два се намират в Съединени американски щати и Япония.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР