Със стачка заплащват служителите и работниците в Областната администрация на

...
Със стачка заплащват служителите и работниците в Областната администрация на
Коментари Харесай

Със стачка заплащват служителите и работниците в Областната администрация

Със стачка заплащват чиновниците и служащите в Областната администрация на София. Те упорстват за съответно нарастване на заплатите. Преди седмица на съвещание Министерски съвет взе решение за повдигане заплатите на 53 000 държавни чиновници приблизително с по 283 лв.. Увеличението е със задна дата от 1 януари.

В ефира на Bulgaria ON AIR Кремена Атанасова, ръководителят на Синдиката на административните чиновници " Подкрепа ”, разяснява, че средствата са извънредно незадоволителни. “Първо трябваше да се направи разбор, който да каже какъв брой средства са нужни, с цел да се реализиран задачите, които постановлението си е сложило, след което да бъдат обезпечени средствата ", съобщи Атанасова в студиото на “България заран ”.

По нейни думи средствата са извънредно незадоволителни и не биха могли да се преборят с проблемите в администрацията. " Сами разбирате, че с един толкоз стеснен финансов запас, няма по какъв начин нито да преборим несъответствията в администрацията, които са наслагвани с години, нито диспропорциите в обособените хонорари на чиновници на една и съща служба, нито пък средствата могат да стигнат да удовлетворят на 100% настояванията на работещите в администрацията ", обясни Атанасова за.

Атанасова добави, че има проблеми с разговора с политиците и това постоянно е повода за митинги на държавните чиновници и означи, че е значимо тези чиновници да знаят по какъв начин се образуват техните заплати. " В противоположен случай ще продължаваме да си приказваме по какъв начин в администрацията няма нови хора и младежи, които да желаят да работят, по какъв начин администрацията не се реформира, по какъв начин ние като жители не сме изцяло задоволени от услугите, които предлага администрацията и няма по какъв начин да е иначе. Крайно време е в действителност да поговорим съществено по този проблем, тъй като той е значителен. Върху държавната администрация се крепи държавността ", акцентира Атанасова.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР