Със среща със заместник – председателя на Европейския парламент Александър

...
Със среща със заместник – председателя на Европейския парламент Александър
Коментари Харесай

Карадайъ ще участва на среща на либералите в Европа

Със среща със заместител – ръководителя на Европейския парламент Александър Граф Ламбсдорф ще стартира визитата на ръководителя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от Движение за права и свободи Мустафа Кадарйъ е... към профила в Брюксел. Карадайъ е на посещаване в белгийската столица от 20-ти до 23-ти юни. Поводът е присъединяване му в лидерската среща на либералите в Европа, която ще се състои на 22-ри юни в двореца „ Егмонт”.

Срещата е проведена по покана на ръководителя на групата на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/ Ги Верхофщадт, ръководителя на партията АЛДЕ Ханс Ван Баален и ръководителя на Европейска демократическа партия Франсоа Байру. На нея ще участва също и Филиз Хюсменова - началник на делегацията на Движение за права и свободи в Европейския парламент, и зам.- ръководител на Движение за права и свободи.

Очаква се в срещата на водачите - либерали да се включат министър-председателите – либерали на Белгия, Холандия, Дания, Люксембург, Естония, Финландия и Словения. Ще бъдат дискутирани въпроси от идното съвещание на Европейския съвет като миграцията и съдействието в региона на сигурността и защитата, задълбочаването на единния пазар, външната политика на Европейския съюз, в това число Брекзит.

Програмата на визитата на Карадайъ включва още обособени срещи с Александър Граф Ламбсдорф, зам.-председател на Европарламента, с ръководителя на парламентарната група на социалистите и демократите /ПЕС/ в Европейския парламент Джани Питела, както и с ръководителя на партията АЛДЕ Ханс Ван Баален.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР