Със среща с министър-председателя на Китайл Ли Къцян в глад

...
Със среща с министър-председателя на Китайл Ли Къцян в глад
Коментари Харесай

Радев: За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение

Със среща с министър-председателя на Китайл Ли Къцян в апетит Далиен стартира държавното посещаване на президента Радев.

Мястото на срещата не е инцидентно - от през днешния ден до сряда точно в Далиен се организира " Летният Давос " - Световният икономическо конгрес се мести от зимния курорт Давос в Далиен за тридневен маратон от срещи и полемики - във фокуса са срещите е невижданата софтуерна смяна, която застига всички страни по света, също и световното стопляне, геополитическата неустановеност и възходящата финансова неравнопоставеност.



Над 1800 международни водачи от държавния бранш, бизнеса, гражданските общества, университетските среди и сферата на изкуствата, се събират в крайбрежния китайски град Далиен за срещата, чийто най-съществен ден е на следващия ден и на който президентът Радев ще участва.

Първата публична среща на президента с китайския министър-председател Ли Къцян приключи. На срещата бе разискван проект за главните насоки за развиване на българо-китайските връзки.

В рамките на държавната аудиенция на президентът Румен Радев в Китай ще се проведат и стопански конгреси с присъединяване на български и китайски компании и институциите, насърчаващи разговора сред деловите среди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР