Със среща на Председателската тройка започна заключителното събитие от Парламентарното

...
Със среща на Председателската тройка започна заключителното събитие от Парламентарното
Коментари Харесай

Среща на Председателската тройка в София

Със среща на Председателската тройка стартира заключителното събитие от Парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в София, заяви пресцентърът на Народното събрание. В срещата са взели участие ръководителите на комисиите по европейски въпроси на предходното, актуалното и бъдещото председателство - Естония, България и Австрия, както и от делегацията на Европейския парламент.

Срещата има предварителен темперамент и резултатите от полемиката ще бъдат показани на останалите делегати при започване на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейски Съюз /59-ти пленарен КОСАК/, която ще бъде открита на следващия ден, 18 юни, в 9.00 ч., в зала 3 на НДК, се показва в известието.

Освен че е утвърдила работната стратегия на утрешния парламентарен конгрес, Председателската тройка е разискала и постигнала компромис по заключителния документ, който се чака да бъде признат в края на Софийската пленарна среща. КОСАК може да дава на вниманието на Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета мнения, които регистрират общи позиции и визии на националните парламенти по настоящи и основни тематики от европейския дневен ред.

Проектът на принос, направен от Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове на Народното събрание, е отдаден на водещи цели за Българското председателство и неговото парламентарно измерение. Сред тях са нуждата от мощна и ефикасна Кохезионна политика след 2020 година, задълбочаването на европейската интеграция на страните от Западните Балкани и подобряването на свързаността в района и връзките му с Единния пазар, усилване на общественото измерение на Европа и на ролята на националните парламенти в дебата за доближаване на Европа по-близо до жителите.

Председателят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин е благодарил на участниците в срещата за дейното присъединяване и градивното съдействие на Австрия, Естония и Екологичен потенциал през миналите шест месеца. Той е изразил вяра, че Българското председателство и неговото парламентарно измерение с всички включени в календара му действия, срещи и събития, е асъдействало за напредването напред на дебатите по значими европейски тематики и за приближаването към една по-добра, сигурна, защитаваща, уравновесена и обединена Европа, показват още от Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР