Със среща на Председателската тройка тази вечер започна заключителното събитие

...
Със среща на Председателската тройка тази вечер започна заключителното събитие
Коментари Харесай

Председателската тройка направи равносметка на българското европредседателство

Със среща на Председателската тройка довечера стартира заключителното събитие от парламентарното измерение на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в София, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

В срещата участваха ръководителите на комисиите по европейски въпроси на предходното, актуалното и бъдещото председателство - Естония, България и Австрия, както и от делегацията на Европейския парламент.

Срещата има предварителен темперамент и резултатите от полемиката ще бъдат показани на останалите делегати при започване на Конференцията на комисиите по европейските въпроси на парламентите на Европейски Съюз, която ще бъде открита на следващия ден, 18 юни, в 9.00 часа, в зала 3 на НДК.

Председателят на парламентарната Комисия по европейските въпроси и контрола на европейските фондове Кристиан Вигенин благодари на участниците в срещата за градивното съдействие през миналите шест месеца. Той изрази вяра, че Българското председателство е асъдействало за напредването на дебатите по значими европейски тематики и за приближаването към една по-добра, сигурна, уравновесена и обединена Европа.

Председателската тройка се споразумя по заключителния документ, който се чака да бъде признат в края на Софийската пленарна среща.

Проектът на принос е отдаден на водещи цели за Българското председателство и неговото парламентарно измерение - измежду тях са нуждата от мощна и ефикасна кохезионна политика след 2020г., европейската интеграция на Западните Балкани и подобряването на свързаността в района, усилването на общественото измерение на Европа и на ролята на националните парламенти в дебата за доближаване на европейските институции до жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР