Със среща между хърватския президент Колинда Грабар-Китарович и китайския премиер

...
Със среща между хърватския президент Колинда Грабар-Китарович и китайския премиер
Коментари Харесай

Хърватия подписа 6 споразумения с Китай в различни сектори

Със среща сред хърватския президент Колинда Грабар-Китарович и китайския министър председател Ли Къцян завърши работно посещаване в китайската делегация в Загреб, оповестява МИА.
След това китайският министър председател отпътува до Дубровник, където ще се организира бизнес конгрес за страните от Централна и Източна Европа и Китай.
По-рано Ли се срещна също и с хърватския министър председател Андрей Пленкович. „ Това посещаване е крайъгълен камък в връзките сред двете страни”, съобщи Пленкович.
Двете държавни управления подписаха шест съглашения в Загреб, а още четири ще бъдат подписани на следващия ден в Дубровник. Договорите се отнасят до железопътния, селскостопанския бранш, науката, спорта, цифровото съдействие на държавната администрация с Хуауей и съдействие с хърватската банка за възобновяване и развиване. (
Следващият огромен съответен план се чака да бъде модернизирането ж-п линията Загреб-Риека и хърватските пристанища.
Китайската делегация се състои от 400 представители на китайски държавни и частни компании и банки, които ще се срещнат с ръководителите на страните и държавните управления Китайската самодейност 16+ (11 държави-членки на Европейски Съюз от Централна и Източна Европа, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания), както и бизнес конгрес с към хиляда участници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР