Със средствата ще се учат организациите за управление как да

...
Със средствата ще се учат организациите за управление как да
Коментари Харесай

10 милиона лева за реклама на туристически райони

Със средствата ще се учат организациите за ръководство по какъв начин да се промотират сполучливо, заяви министър Николина Ангелкова


Министърът на туризма Николина Ангелкова взе присъединяване в кръгла маса в Стара Загора, на която бяха разисквани опциите за промотиране и реклама на спа, балнео и уелнес туризма ни зад граница, както и новите 7 спа маршрута, направени от специалисти на ведомството, представители на бизнеса, научните среди и локалните управляващи. Поредицата от полемики се провежда взаимно от Министерство на туризма и вестник „ Труд ”.

За 10 милиона лв. ще могат да аплайват през идващите години организациите за ръководство на туристическите дестинации. Само преди няколко дни Министерство на туризма е утвърдено за план за финансиране на организациите, чиято първа фаза е на стойност 5 млн. лева, изясни отрасловият министър Николина Ангелкова в Стара Загора. Втората фаза на плана ще е за още 5 милиона лв.. Към момента са учредени едвам три организации, които могат да се възползват от тези средства, изясни министърът. Това са организациите за ръководство на туристическите региони „ Северно Черноморие ”, „ Южно Черноморие ” и „ Родопи ”. Пред завършване и основаването на регион „ Рила-Пирин ”. Община Стара Загора би трябвало да стане част от организацията за ръководство на туристически регион „ Тракия ”, който е със седалище в Пловдив. Колкото по-бързо се случи това, толкоз по-бързо общините, които влязат в този регион ще могат да вземат участие за финансиране по плана, изясни министър Ангелкова. За да се сътвори сходна организация, в нея би трябвало да вземат участие най-малко 3 общини, само че е добре да са повече, с цел да могат дружно да популяризират туристическия си артикул, изясни министърът. Със средствата организациите на туристическите региони ще могат да се научат на сполучливи способи за промотиране на дестинацията им, да основат свое лого, слоган, интернет уебсайт. Освен това ще могат да аплайват и за средства за офис на организацията. Назначен специалист пък ще им оказва помощ да се популяризират по-успешно на място. Целта е организациите за ръководство на туризма да са научат да се промотират дружно, като създадат по-разпознаваеми туристическите си артикули и забележителности зад граница.

На 9 май се организира работна среща в Пловдив за учредяването на организацията за ръководство на туристически регион „ Тракия ”, изясни заместител – кметът на Стара Загора Красимира Чахова. В нея от страна на община Стара Загора са взели присъединяване представители на локалната власт и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в града. А учредяването на организацията е на финалната права, изясни Чахова.

Цветина Иванова от Българския съюз по балнеология и спа туризъм:


Чакаме смяната в бранша от 2006 година

 Цветина Иванова от Българският съюз по балнеология и СПА туризъм благодари на Министерство на туризма за самодейността да изготви тези 7-те спа маршрута. Цветина Иванова от Българският съюз по балнеология и СПА туризъм благодари на Министерство на туризма за самодейността да изготви тези 7-те спа маршрута.
От името на Българския съюз по балнеология и спа желая да благодаря на Министерство на туризма и на „ Труд ” за самодейността да изготви тези 7 спа маршрута, които да се промотират зад граница. Наши членове са най-големите 4 и 5-звездни спа, балнео и уелнес комплекси в страната и ние, както и целият бранш чакаме сходна самодейност дълго. През 2006 година, когато на интернационалната туристическа борса в Лондон декларирахме, че ще развиваме спа туризъм в България, ни гледаха с подигравка и неразбиране. Това към този момент не е по този начин, а с помощта на Министерство на туризма имаме своите балнео и спа дестинации. И сме показани като целогодишна дестинация в материалите за национална реклама. Както споделяше нашият починал ръководител Стефан Шарлопов – „ Ние ще успеем на правилото на китайската капка – с самообладание и непримиримост, а не със мощ ”. И ето, че дружно успяхме. Г-н Шарлопов бе прочут и с умеенето си да построява екипи и Министерство на туризма може да разчита на нас, както и ние до момента сме разчитали на него.

Красимира Чахова, зам.-кмет на Стара Загора:


България става целогодишна туристическа дестинация


Учредява се туристически регион „ Тракия ”

 admin-ajax-2 „ Благодаря персонално на министъра на туризма Николина Ангелкова за персоналната й ангажираност за популяризирането на спа дестинациите в страната. Държавата, взаимно с напъните на Министерството на туризма, на локалните управляващи и на браншовите организации, ще превърнем България в целогодишна туристическа дестинация ”, сподели отрасловият зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова по време на публично разискване на балнео и спа дестинациите в страната, което се организира в Стара Загора с присъединяване на министър Николина Ангелкова.

Красимира Чахова добави, че е извършено заседание в Пловдив за основаване на туристически регион „ Тракия ”. На него са участвали седем общини, измежду които и Стара Загора. Тя е показана още от Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Документите са импортирани за утвърждение в Министерство на туризма.

Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност ” утвърди бюджет от 5 млн. лева за действия, подпомагащи дребните и междинни предприятия в туризма. Учредените рганизации за ръководство на туристическите региони ще могат да се възползват от средствата.

Води и рози за царе и императори притегля посетители в Средногорието


Спа от неолита ни популяризира зад граница

 Според Йордана Енева, зам.-кмет на Община Павел баня,маркетинговото име на спа маршрута може да бъде и „ Подбалкански ”. Според Йордана Енева, зам.-кмет на Община Павел баня,маркетинговото име на спа маршрута може да бъде и „ Подбалкански ”.
„ Спа от неолита ” е плановото маркетингово наименование, с което ще се популяризира зад граница Югоизточният спа и балнео маршрут, който включва Старозагорски минерални бани, Баня Кортен, Сливенски минерални бани и Хасковски минерални бани.

Според шефа на Регионалния исторически музей Петър Калчев концепцията е добра, защото в множеството селища, в които може да се развива спа и балнео туризъм в района. Минералната вода край тях се е употребила още от неолита, без значение дали единствено като източник или по метода, по който го вършим в този момент, акцентира Калчев.

Той сподели, че е нужна социализация и инфраструктура до обектите на културното завещание в района, за което страната би трябвало да задели средства, с цел да се построи повсеместен туристически артикул.

Представител на община Хисаря пък предложи името „ Води и рози за царе ”, на Средногорския спа маршрут, който включва и Хисаря, Баня /Панагюрска баня и Бъта баня/, Стрелча, Красново, Карловски минерални бани, Павел Баня и селата Ягода и Овощник, да бъде допълнен с „ и императори ”. Защото огромна част от градовете и курортите в района датират точно от Римско време, основани са от императори и това би асъдействало за в допълнение различаване на дестинацията и сполучливото й позициониране на интернационалния пазар, изясни представителят на община Хисаря.

Според зам.-кмета на община Павел Баня Йордана Енева пък маркетинговото име на спа маршрута може да бъде и „ Подбалкански ”, защото подбалканските шосеен и магистрален път към този момент дават спомагателна асоциация за района и неговото местонахождение.

В града на липите ще строят паметник, който да демонстрира, че са на пъпа на света


Подариха на министъра тениска с центъра на Вселената


Чакат паметника да донесе нови доходи в града

 Общинският консултант Пламен Русев подари на министър Ангелкова тениска, която изобразява бъдещия монумент „ Стара Загора - центърът на Вселената ”. Общинският консултант Пламен Русев подари на министър Ангелкова тениска, която изобразява бъдещия монумент „ Стара Загора – центърът на Вселената ”.
Тениска, която изобразява бъдещия монумент „ Стара Загора – центърът на Вселената ”, подари общинският консултант от града на липите Пламен Русев на министъра на туризма Николина Ангелкова. Общинският съвет на Стара Загора към този момент одобри концепцията за построяването на паметника. Надяваме се той да донесе нови доходи в града и да бъде още един мотор за развиването на туризма, изясни Русев. Той помоли министър Ангелкова да се трансформира в дипломат на концепцията за слагане на монумента и да я поддържа.

Подкрепям самодейността и ви приветствам за нея, съобщи Ангелкова, която одобри тениската с усмивка. Това е методът да се притегли ползата към обещано място, по тази причина Министерство на туризма ще разпространява концепцията и ще поставим всички старания да я подкрепим и надградим, сподели министърът.

Обществени разисквания


Финализират маршрутите през есента


През есента ще приключат публичните разисквания на новите 7 спа направления, направени от специалисти от бранша, представители на Министерство на туризма, на научните среди и локалните управляващи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в Стара Загора. В града под липите бяха показани 7-те дестинации и бяха разисквани опциите им за реклама зад граница. С промотирането им се надяваме да удължим крилата на туристическия сезон, да доведем повече туристи в общините и да създадем страната ни още по-разпознаваема, изясни Ангелкова. Маршрутите са направени от близо 30 специалисти, като са регистрирани мненията и информацията, предоставена от 50 български общини, изясни основният шеф на Главна дирекция „ Туристическа политика ” в Министерство на туризма Лиляна Арсова. При рекламата им ще бъдат направени препратки към културно-историческите и винено-кулинарните направления, с цел да могат бъдещите посетители да получат по-ясна визия за родните дестинации, изясни Арсова.

Спа маршрутите ще бъдат промотирани със средства в бюджета за национална туристическа реклама за 2019-та година, изясни министърът на туризма Николина Ангелкова. Ще бъдат направени и интерактивни карти, които да демонстрират благосъстоянието ни на минерални извори и това за какви болести и профилактики са потребни те. Министър Ангелкова поздрави община Стара Загора за самодейностите и напъните й да промотира бранша. Само за първите 3 месеца на годината в общината са осъществени 3 млн. лева от нощувки, като растежът по отношение на същия интервал на 2017 година е 2 %, изясни Ангелкова. Тя означи, че нарастването в броя на приходите и туристите в общината е трайно, а наклонността на напредък е непрекъсната за последните 3 години.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР