Със спрей, който може да спре и мечка, МВР пръска

...
Със спрей, който може да спре и мечка, МВР пръска
Коментари Харесай

МВР пръска на протеста със спрей срещу мечки

 Със спрей, който може да спре и мечка, Министерство на вътрешните работи пръска протестиращите. От фрагментите се вижда, че множеството от служителите на реда употребяват тaктическия аерозол SABRE RED. Моделът RED e с трето най-високо равнище на мощ, позволено за приложимост против хора. То се дефинира от няколко фактора, само че главно от процентното наличие на люти чушки. То варира от 0,18% до 1,33% олеорезин капсикум, което е дестилат от пикантен пипер, състоящ се от смола и капсаициноиди (капсаицин и няколко сходни свързани химически субстанции, които се извличат от лютите чушки). От уеб страницата на американския производител се схваща, че 1,33% олеорезин капсикум са задоволителни да спрат и мечка - спрейовете против тях са със наличие от 1 до 2 %.

Пепърспреят, употребен от Министерство на вътрешните работи, е утвърден от нашето здравно ведомство преди много години. Американските ченгета също го употребяват, като статистиката демонстрира, че по-често протягат ръка към флакона, в сравнение с към револвера. Спреят не е отровен, не е запалителен, не провокира алергични реакции и е напълно с натурален генезис. Обсегът му на деяние е до 10 метра. При контакт с очите предизвиква болежка, парене и сълзене, а като второстепенен резултат - суматоха, осведоми " ".

Ефектът трае от трийсетина минути при бързо взимане на ограничения, до към два часа. Очите не би трябвало да се търкат. Ако има вода или мляко, би трябвало да се нанесе деликатно. Честото намигване също оказва помощ ненапълно. Хората, които носят контактни лещи, би трябвало незабавно да ги извадят и повече да не ги слагат. Донякъде за засегнатите кожни сектори оказва помощ сода за самун, разтворена в студена вода. Директорът на Столична РЗИ доктор Данчо Пенчев съобщи, че употребяваният от служителите на реда спрей е клинично тестван и се допуска, че има степен на сигурност.

Употребата на спрейовете SABRE RED става по преценка на полицейския чиновник при секване на груби нарушавания на публичния ред. Той е предопределен да понижава способността за опозиция на правонарушители. Регламентиран е в член на Наредбата за реда за приложимост на физическа мощ и помощни средства от чиновници на Министерство на вътрешните работи. При образованието на униформените да боравят с аерозола преди всичко се показва да плануват скоростта и посоката напразно. Но съгласно очевидци, което се удостоверява и от разветите байраци, при първата приложимост на спрей от униформени пред постройката на Българска народна банка вятърът е бил против тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР