Със спортен празник студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“

...
Със спортен празник студенти от специалност „Физическо възпитание и спорт“
Коментари Харесай

Студенти и преподаватели от ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбелязаха Деня на българския спорт

Със състезателен празник студенти от компетентност „ Физическо образование и спорт “ и преподаватели от катедрите „ Теория и методика на физическото образование “ и „ Спорт “ означиха Деня на българския спорт – 17 май.

Водещият на събитието Иван Зърнев напомни имената на швейцарските учители по гимнастика, които идват в България на 17 май 1894 година и слагат основите на физическото образование и спорта в страната ни.

Приветствие към участниците и гостите насочи доцент доктор Даниела Томова – заместник-декан на Факултета по педагогика и началник на катедра „ Теория и методика на физическото образование “. Тя означи, че първият български участник в олимпийските игри е швейцарският преподавател по гимнастика ШарлШампо. Доц. Томова прикани студентите да ползват олимпийските правила за тъждество, почтена игра и почитание.

Спортното събитие се организира на откритите спортни площади на Югозападния университет „ Неофит Рилски “. В рамките на един час и половина студенти и преподаватели мериха сили в разнообразни надпревари – баскетбол, футбол, волейбол, хокей на трева, щафетни игри – дърпане на въже, скачане с чували и други

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР