Със спорове започна филмовия фестивал във Венеция. Те са породени

...
Със спорове започна филмовия фестивал във Венеция. Те са породени
Коментари Харесай

#Metoo налази и фестивала във Венеция

Със разногласия стартира филмовия фестивал във Венеция. Те са подбудени от присъединяване на наказания за полови закононарушения режисьор Роман Полански и от концепцията да има квоти, с цел да бъдат показвани повече филми на режисьори дами.

Филмовият фестивал във Венеция би трябвало да е 11-дневно празненство на киното и звездите в него. Брад Пит, Джони Деп, Мерил Стрийп и Скарлет Йохансон са измежду най-известните лица, които минаха по аления килим. На фестивала ще бъде показан филм на Роман Полански, който е наказан за обезчестяване на 13-годишна.

"Мисля, че присъединяване на кино лентата на господин Полански е вярно решение. Ние се нуждаем от разговор. Какво по-добро място да тръгнем по този път ", сподели ръководителят на журито на фестивала във Венеция - Лукреция Мартел.

Известният с дискусионните си решения шеф на фестивала зае и друга непопулярна позиция. Той се разгласи срещу квоти, които да обезпечат повече проявление на филми, направени от дами.

"Въвеждането на такива квоти ще е засегнатост. Единственият аршин, който прилагаме за асортимент на филмите в спортната стратегия, което е тяхното качество, ще бъде размит.

Всякакви други критерии - политически, обществени, етнологически, антропологически или каквито и да са, не са допустими. Иначе, би трябвало да стартираме да сервираме квоти на всяка малцинствена група ", сподели още диркеторът на фестивала във Венеция - Алберто Барбера.

Встрани от разногласията, испанският режисьор Педро Алмодовар получи "Златен лъв " за изцяло творчество. Алмодовар е притежател на два Оскара за филмите "Всичко за майка ми " и "Говори с нея ". Носител е на две награди "Златен глобус " и четири награди от филмовия фестивал в Кан и редица други оценки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР