Със споразумение е приключило наказателното производство срещу турския гражданин Б.Б.,

...
Със споразумение е приключило наказателното производство срещу турския гражданин Б.Б.,
Коментари Харесай

Шест години затвор и 250 хиляди лева глоба за контрабанда на дрога

Със съглашение е завършило наказателното произвеждане против турския жител Б.Б., упрекнат от Окръжна прокуратура – София за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 4, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият се е признал за отговорен за това, че към 03:49 ч. на 24.12.2018 година, на Митнически пункт Калотина, пренесъл през границата на страната - от Сърбия в България, високорискови наркотични субстанции. За задачата била употребена товарна комбинация от влекач и полуремарке. В тридесет и два полиетиленови плика били разпределени розови и сини на цвят таблетки, съдържащи интензивно наркотично вещество 3,4 метилендиоксиметамфетамин (MDMA, екстази). Предметът на контрабандата бил в изключително огромни размери – с общо тегло 61 996,63 грама, на стойност 1 549 915,75 лв..

Съдът е одобрил постигнатото сред страните по делото съглашение, с което на подсъдимия Б. е наложено наказване от шест години „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване и санкция в размер на 250 000 лв.. Приобщеното по делото материално доказателство – полуремарке марка „ Тирсан “ с турски регистрационен номер, с което било осъществено незаконното действие, е отнето в интерес на страната, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР