Със спокойна, уверена и много ефективна игра Франция успя да

...
Със спокойна, уверена и много ефективна игра Франция успя да
Коментари Харесай

Франция надхитри Уругвай и стана първият полуфиналист на световното

Със спокойна, уверена и доста ефикасна игра Франция съумя да победи Уругвай с 2:0 и да продължи към полуфиналите на международното състезание. С първите си два точни удара в срещата " петлите " вкараха два гола, които се оказаха изцяло задоволителни за крайния триумф.

Рафаел Варан откри в 40-ата минута след центриране от фаул на Антоан Гризман. Второто попадение беше дело на нападателя, пристигнало и след неточност на уругвайския вратар Фернандо Муслера.

Френският отбор отстранява втори международен първенец дотук, откакто в предния кръг победи Аржентина. В борбата за класиране на край Франция ще срещне спечелилия от дуела Бразилия – Белгия, който е по-късно.

Класирането на полуфинал е първо за Франция от 2006 година, когато отборът игра в дуела за купата, само че загуби от Италия. За южноамериканците това пък е едвам второ отпадане във етапа на четвъртфиналите. Дотук единственото беше през 1966 година

Преди дуела с Франция Уругвай имаше едвам един позволен гол на международните финали. Отсъствието на Единсон Кавани обаче оказа въздействие на целия тим, който беше надалеч от показаното дотук. Въпреки очакванията за Уругвай 24 часа преди мача главният голмайстор остана на пейката, откакто не беше изцяло възобновен. Вместо него на терена се появи Кристиан Стуани, който застана до Луис Суарес.

В началото на мача уругвайците стъписаха Франция с нападателната си игра и това, че пресираха халфовете на " петлите " доста рано. Пол Погба имаше огромни проблеми, като се постановяваше доста постоянно Н`Голо Канте да му оказва помощ.

Въпреки това първият сериозен късмет за гол се откри точно пред Франция. Килиан Мбапе се озова безусловно самичък на към 8 метра от вратата, само че вместо да спре топката, реши да стреля незабавно с глава и сгреши.

Последва напън на Уругвай като за негативно време играчите на Оскар Табарес съумяха да насочат шест изстрела. В основата на всичко по-интересно беше Суарес, който с непрекъснатото си придвижване беше доста сложен за запазване.

Пет минути преди почивката Франция вкара гол и съумя да поведе. Бентанкур извърши нарушаване против Толисо и по този метод разреши на " петлите " да се пренесат рисково покрай вратата на Муслера.

 Голът на Варан в 40-ата минута, който изведе Франция напред.
© Reuters

Голът на Варан в 40-ата минута, който изведе Франция напред.

Гризман центрира от свободния удар, а Рафаел Варан изскочи пред Стуани и засече топката с глава – 0:1.

Централният бранител означи едвам третия си гол за националния отбор, като всеки един от тях е пристигнал след удар с глава.

Много бързо Уругвай можеше да отговори, освен това също след статично състояние. Три минути след попадението на Варан, Мартин Касерес стреля с глава, само че капитанът на " петлите " Юго Лорис се прояви чудесно и избави с една ръка. При добавката пък Диего Годин стреля доста неопределено.

 Невероятното избавяне на Лорис в 43-ата минута.
© Reuters

Невероятното избавяне на Лорис в 43-ата минута.

Второто полувреме стартира с неточност на Муслера, която можеше да докара до втори гол в неговата мрежа. Уругвайският вратар опита да демонстрира техника, само че разреши на Гризман да играе с топката. За благополучие на Муслера обаче тя излезе в навън.

След това южноамериканците се активизираха и съумяха да пренесат играта в предни позиции. Суарес обаче продължи да се движи доста и по-често да се задържа отвън наказателното, което не създаваше доста рискове за френската отбрана.

Час след началото на мача Табарес взе нещата в собствен ръце и направи две промени. Той извади инертния Стуани и Бентанкур, който към този момент имаше картон, с цел да пусне Макси Гомес и Кристиан Родригес.

Промените не донесоха стремежи резултат на Уругвай и в 61-ата минута Франция към този момент имаше преднина от два гола.

Антоан Гризман насочи диагонален удар, който обаче не изглежаше толкоз мощен и рисков. Муслера обаче не подходи добре в обстановката, като тялото не беше зад ръцете му, тя се плъзна по пръстите и попадна в мрежата зад него.

 Грешката на Муслера.
© Reuters

Грешката на Муслера.

Пасивът от два гола и неприятната игра изнерви уругвайците и това докара до грозни подиуми на терена. За съдията Нестор Питана се отвори повече работа при едно меле сред двата отбора, провокирано от Мбапе и Родригес.

Голът на Гризман беше едвам вторият прецизен удар за Франция в мача, което единствено сподели успеваемостта на футболистите на Дидие Дешан. В оставащите минути до края Уругвай по този начин и не съумя да се настани трайно в полето пред Юго Лорис.

Френският капитан се регистрира общо с четири спасявания в мача и способства със постоянна игра за спокойствието на останалите си съотборници.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (388)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР