Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати. В

...
Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати. В
Коментари Харесай

Със специална селекция от български вина посрещнахме европейските делегати


Със специфична селекция от български виновност посрещнахме европейските делегати. В коктейла във връзка българското председателство на съвета на Европейски Съюз се включиха близо 1000 от най-високопоставените членове на европейските институции, родни политици, дипломати и така нататък

Те пробваха алено вино от редкия за страната ни вид Дорнфелдер, който се отглежда само от маза New Bloom Winery от гр. Съединение. Производителят залага както на нововъведенията във винопроизводството, по този начин и на особеностите на тероара, който съгласно експертите им дава опция за произвеждане на неповторими виновност.

„ Всичките ни артикули се вършат от лични лозови масиви в Тракийската равнина – близо 6000 дка. Дори наши сътрудници от Германия са учудени какъв брой добре се развиват немските сортове Дорнфелдер и Регент тук. Климатичните условия, почвите, слънцегреенето и като цяло благосъстоянието на тероара им дават опция да разкрият непредвиден капацитет “, разясниха от българската маза.

Тези два сорта изискват следен рандеман на гроздето, с цел да се подсигурява, че единствено най-хубавото ще отиде за ферментация. Периодът на гроздобера също е от изключителна значимост, тъй като единствено няколко дни закъснение може да коства цялата годишна продукция, разясняват винените технолози. Гроздето се бере на ръка и се транспортира в обособени касетки до избата, която е единствено на 6 км от лозовия масив.

Едноименната марка New Bloom включва още едно алено вино от чист Регент, едно розе и едно бяло вино. Серията може да се открие главно в профилираните винени магазини на цени към 14-15 лева Конкретно виното, което опиха евроделегатите е с впечатляващ рубинен цвят. На нос, както биха споделили професионалните дегустатори, се усеща плодов букет с аромати на зрели червени плодове.

Според производителя точно тази плодовост е резултат от топлия климат и тероара на Тракийска равнина, който обогатява и развива другояче студения немски вид. Вкусът на New Bloom Дорнфелдер е мек и равен, с богати плодови аромати на череши и къпини. Има доста добра естетика и вкусен край.

„ Бутилка българско вино е чудесна реклама и спомен, който всеки чужденец може да отнесе от страната ви “, разясниха еврогостите по време на приема.

„ Българското винопроизводство претърпява същински Ренесанс и родните мазета се слагат паралелно до едни от най-известните френски, италиански, испански производители. Достойна конкуренция сме и на Новия свят. А това в огромна степен се дължи както на професионализма на винарите и техните старания, по този начин и на положителните климатични условия, които имаме в България. “, разясниха от New Bloom Winery.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР