Със специален спектакъл-юбилей великата и неповторима Стоянка Мутафова ще отбележи

...
Със специален спектакъл-юбилей великата и неповторима Стоянка Мутафова ще отбележи
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл

Със специфичен спектакъл-юбилей великата и неповторима Стоянка Мутафова ще означи 70 години на сцена на 2 февруари 2019 година в зала 1 на НДК. "Г-жа Стихийно злополучие " ще бъде в светлините на прожекторите на рождения си ден тъкмо в 19.30 ч. На сцената ще бъдат и куп другари и сътрудници на актрисата, с цел да я уважат и поздравят. Очаква се празника да споделят едни от най-големите звезди на родния спектакъл, чиито имена ще станат известни напълно скоро.
Събитието се провежда от продуцентска къща "Ажур Пико " и "Артишок ", а билетите се продават в мрежата на Тикетпортал.бг, на касите на НДК, "Арена Армеец ", книжарници Booktrading и бензиностанции ОМВ. Цената е от 20 до 70 лева съгласно мястото в залата, осведоми Радост Пенева, специалист ВО.
С изключителна сила, постоянно с усмивка на разположение и ужасно възприятие за комизъм Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до през днешния ден. "Кралицата на българската комедия ", както я разказва Ройтерс, има в актива си извънредно богата палитра от функции, почнали още от 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Завършва класическа лингвистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски " и Държавната театрална школа в София. От 1946 до 1949 година работи в спектакъл в Прага, а от 1949 до 1956 година - в Народния спектакъл. Стоянка Мутафова е измежду създателите на Държавния язвителен спектакъл "Алеко Константинов ", където работи от 1956 година
Щом стъпи на сцената, магнетичната актриса приковава вниманието на публиката и справедливо печели любовта й - и в театъра, и на екрана. Участва в доста емблематични български филми - "Специалист по всичко ", "Любимец 13 ", "Топло ", "Бялата стая ", "Кит ", "Езоп " и други Уважавана и обичана, Стоянка Мутафова съумява да въодушеви генерации български актьори да тръгнат по пътя на театъра и киното. Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе интензивно, да изнася представления из страната и в Сатиричния спектакъл. През 2012 година, когато чества 90-годишния си празник, тя показа: "За мен този спектакъл (Сатиричният) е горе-долу всичко.
Единствената й щерка Мария Грубешлиева-Муки издаде в края на 2017 година своята втора книга за Стоянка Мутафова - "Добър вечер, Столетие мое ". В нея феновете й имат опция да схванат доста секрети и любопитни истории от живота на актрисата. Едно от посланията в книгата е "Никога да не се предаваш, да бъдеш себе си, да се бориш и да достигнеш своето столетие. И когато това стане, да можеш с усмивка да му кажеш "Добър вечер " и да си благополучен от дългия път, който си извървял. "

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР