Със спецакция в няколко града задържаха 12 души за каналджийство,

...
Със спецакция в няколко града задържаха 12 души за каналджийство,
Коментари Харесай

Със спецакция в няколко града задържаха 12 души за каналджийство

Със спецакция в няколко града задържаха 12 души за каналджийство , в акцията са взели участие чиновници на ГДБОП от седем териториални бранша и следователи от Специализираната прокуратура.

Полицейска интервенция е подхваната от ГДБОП на 22 април отдел " Контратероризъм " и отдел " Киберпрестъпност " при ГДБОП-МВР и сътрудниците им от териториалните браншове на основната дирекция в Плевен, Ловеч, Силистра, Добрич, Варна, Пловдив и Перник , като и следователи от отдел " Следствен " при СП, под надзора на Специализираната прокуратура.

Полицейските дейности са ориентирани против проведена незаконна група , занимавала се с превеждане през границата на хора и подкрепяне на чужденци да обитават или минават в страната и чужбина .

Проверени са девет адреса на територията на София и страната , три от които - в изискванията на необходимост. Претърсване и изземване е осъществено и в два автомобила. Иззети са голям брой мобилни телефони, сим карти, документи за парични преводи, огромни парични суми, както и други движимости, които имат отношение при документирането на незаконната активност на групата.

На единият от адресите е намерено туристическо ремарке с построен тайник за превозване на хора, с потенциал шест души . Иззети са два първокласни автомобила, употребявани от проведената незаконна група - " БМВ " " Х5 " и " Рейндж Ровер Спорт ".

За период до 24 часа в началото са арестувани 12 души - Ф.Х. на 29 година, сирийски жител, с филантропичен статут в България; И.Й. на 34 година, С.Е. на 32 г.; Г.С на 46 година, М.И. на 41 година, И.Д. на 38 година, Г.К. на 34 година - всички осъждани , както и Р.Й. на 29 година, С.К. на 25 година, П.К. на 24 година и Д.Н. на 43 година, известни на органите на Министерство на вътрешните работи , и 36-годишната Н.С. Установени и разпитани са 21 очевидци по делото.

На четирима са повдигнати обвинявания, като на двама от тях е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " за период до 72 часа, като след приключването й, е наложена непрекъсната мярка за задържане. На двама от обвинените е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лв. и 2 000 лв.. Работата по документиране и доказване на незаконната активност на групата продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР