Със спечелването на Суперкупата на Европа миналата вечер наставникът на

...
Със спечелването на Суперкупата на Европа миналата вечер наставникът на
Коментари Харесай

Диего Симеоне вече е треньор номер 1 в историята на Атлетико

Със спечелването на Суперкупата на Европа предходната вечер наставникът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне се трансформира в най-успешния треньор на " дюшекчиите " в цялата им история.

Аржентинският експерт изгледа мача от трибуните на стадион " Ле Кок " в Талин поради наказване, като отборът бе воден от неговия помощник Херман Бурхос, само че тимът се показа ужасно против градския си противник Реал Мадрид и го победи с 4:2 след продължения. По този метод Симеоне завоюва седмия си трофей отпред на Атлети и изпревари именития Луис Арагонес по най-вече извоювани трофеи с клуба. От 2011-та година насам 48-годишният треньор е спечелил два пъти Лига Европа, два пъти Суперкупата на Европа и по веднъж купата в Ла Лига, Купата на Краля и Суперкупата на Испания. Симеоне има и два трагично изгубени финала на Шампионската лига от Реал Мадрид, само че за сметка на това се трансформира в първия ментор на Атлетико, спечелил финали в три разнообразни съревнования против градския си противник - Купата на Краля, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа.

Вечерта надалеч не бе толкоз добра за новия ментор на Кралския клуб Хулен Лопетеги, който е първият треньор на Реал, дебютиращ със загуба, от Бернд Шустер през 2007-ма година. Освен това за първи път от 60 години треньор на мадридчани позволява четири гола в формалния си дебют за отбора. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР