Със спад от 51% Варна е сред курортните дестинации по

...
Със спад от 51% Варна е сред курортните дестинации по
Коментари Харесай

За 10 години Варна е загубила над 51% от интереса на туристите според Lonely Planet

Със спад от 51% Варна е измежду курортните дестинации по света, изгубили най-чувствително интереса на туристите за последните 10 години. Това демонстрира ранглиста на издателството Lonely Planet, профилирано в публикуването на туристически справочници за средностатистическия сегмент пътуващи, която е представена от съветската организация " Интерфакс ". Класирането се основава на статистиката на Гугъл Trends и обгръща интервала от 2009 година до 2019 година Тя демонстрира също внезапен спад в интереса и към България като туристическа дестинация, написа " Дневник ".

``
реклама

Любопитното в тази ситуация с Варна е, че попада измежду градове, претърпели трагичен срив на интереса от страна на туристите поради войни, революции и терористични атентати.

Антикласацията при дестинациите, внезапно изгубили известност измежду туристите е управлявана от Шарм ел-Шейх в Египет, където спадът е с цели 91.47%. И до момента в който обяснението за това са протестите и терористичните закани в страната, то сходен претекст не може да бъде открит за спада на интерес към Санкт Петербург със 79.65%, който ненадейно се подрежда на второ място, следван от Кайро -74.67%, Лас Вегас -60.13%, и Варна -51.03%.

Антикласацията на страните със мощно спаднала туристическа известност е водена от Египет като броя на поръчките за търсене на страната в интернет са спаднали през десетилетието с 84,8%. Популярността на Тунис в интернет е намаляла със 71,2%, на Турция 67,04%, на Франция 54,34% и Бразилия с 49,46%. Търсещите посока за пътуванията си са се интересували по-малко от Доминиканската република, от Пуерто Рико, Австралия, Ирландия, само че и от България. Макар и единствено със спад от 4.36% Русия също влиза в антикласацията за последните 10 години.

В същото време Филипините са отбелязали растеж от 170.45% при търсенето в интернет в десетте години след 2009 година На второ място е Южна Корея с растеж от 76,11%, следвана от Саудитска Арабия с 56,41%, Казахстан с 47,83% и Холандия с 43,17%. В челните места на класацията са също Тайван, Полша, Бахрейн, Камбоджа и Индия.

Рейтингът на най-популярните градове е воден от Будапеща, отбелязала растеж в статистиката на Гугъл Trends с 87,2% през последните 10 години. Според коментара на Lonley Planet " туристическият поток към унгарската столица е повишен с 39,58%, което е обвързвано с увеличение на броя на директните полети към града, самодейностите на държавното управление за стимулиране на пътуванията, само че и фактът, че Будапеща е една от най-евтините столици в Европа ".

Сред градовете, към които ползата пораства, на второ място е Сеул 
с растеж от 70,48%, следван от Копенхаген - 68,24%, Тел Авив - 63,31%, и Варшава - 63,08%. Топ 10 на класацията включва също Ченай и Джайпур в Индия, Джеджу в Южна Кория, Киото в Япония и столицата на Португалия Лисабон.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  1 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 2 минути) Рейтинг: 4407 | Одобрение: -4618 Това е по този начин, тъй като в последните 15 години ползата към Варна от страна на шибаните селяндури в околията нарастна грубо. Аз в случай че съм екскурзиант, при тия селяни - нема ида. Махайте се долни твари такива. Махайте се от града ни! ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ. Напиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР