Със солидните два милиарда щатски долара се е обогатила Корейската

...
Със солидните два милиарда щатски долара се е обогатила Корейската
Коментари Харесай

Хакери са обогатили КНДР с 2 млрд. долара

Със солидните два милиарда щатски $ се е обогатила Корейската народнодемократична република (КНДР) в резултат на хакерски офанзиви, съобщи АП.
"Работещи за режима на Ким Чен-ун извършители на сигурността в международната мрежа са направили набези против финансови институции, платформи за криптовалути и корабни компании ", се е посочвало в отчет на Организация на обединените нации. В документа се е допълвало, че азиатската комунистическа страна е попълнила бюджета си с два милиарда $. "Сумата е забележителна за бюджет на страна, против която са наложени доста строги стопански наказания ", се е допълвало в отчета.
От организацията, водена от Антониу Гутериш, са добавили, че са почнали следствие против Пхенян по отношение на минимум 35 офанзиви против 17 страни от целия свят. Най-много набези са били осъществени против Република (Южна) Корея – 10, на второ място е Индия - три, а Бангладеш и Чили – две. По една офанзива е била осъществена против Коста Рика, Гамбия, Гватемала, Кувейт, Либерия, Малайзия, Малта, Нигерия, Полша, Словения, Южна Африка, Тунис и Виетнам.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР