Със собствено решение от 4 септември Районната избирателна комисия (РИК)

...
Със собствено решение от 4 септември Районната избирателна комисия (РИК)
Коментари Харесай

Изборите: РИК-Благоевград заличи кандидат-депутат заради двойно гражданство

Със лично решение от 4 септември Районната изборна комисия (РИК) в Благоевград отстрани регистрацията на Иван Недялкович Хаджиев като претендент за депутат от кандидатската листа на партия „ Народна партия „ Истината и единствено истината “, е посочено в оповестено на формалната страница на РИК решение.

Заличаването на регистрацията е след постъпило писмо от Централната изборна комисия (ЦИК), а причините за направеното искане са, че той има и друго поданство с изключение на българско.

Иван Хаджиев е регистриран под № 1 в кандидатската листа на партията, като е и единственият повдигнат претендент от Народна партия „ Истината и единствено истината “ в Първи МИР-Благоевград.

Решението за изтриване на регистрацията предстои на обжалване пред ЦИК в тридневен период от оповестяването му.

На въпрос ще участва ли партията в бюлетината в Първи МИР-Благоевград за идния парламентарен избор на 2 октомври, от Районната изборна комисия споделиха, че при този случай не би следвало да участва, само че следва след приключване на периода за обжалване или изговаряне на ЦИК при положение на обжалване да се изпрати в допълнение питане до Централната изборна комисия.

От РИК показаха, че досега не са имали сходен проблем и ще следват напътствията от ЦИК.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР