Със сняг и студ ще започне новата седмица, сочи прогнозата

...
Със сняг и студ ще започне новата седмица, сочи прогнозата
Коментари Харесай

Седмицата започва със сняг и студ

Със сняг и мраз ще стартира новата седмица, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.
През нощта снеговалежите в Западна България ще се усилят, а в Източна ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът от изток-североизток ще отслабне.
Минималните температури ще от минус 8 градуса в североизточните региони до към и малко над нулата в крайните югозападни и по Южното Черноморие.
На 15 януари времето ще бъде облачно, на доста места в превалявания от сняг, по-значителни в Западна България. В крайните югозападни региони ще вали дъжд и сняг, а в югоизточните ще остане без превалявания.
Ще духа слаб изток-североизточен вятър. Максимални температури в Северна България - сред минус 4 и минус 2 градуса, в Южна и по Черноморието - сред минус 1 градуса и плюс 4 градуса, в София към минус 1 градус.
Над Черноморието ще има забележителна облачност. Към края на деня и през нощта против вторник по северното крайбрежие ще превали сняг. Ще духа слаб североизточен вятър.
Максимални температури сред нула и плюс четири градуса. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, само че денем ще отслабне до 2 бала.
В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан югозападен, по високите и открити елементи мощен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 8 градуса.
Във вторник сутринта към момента на обособени места, основно в Северна България, е допустимо да превали слаб сняг. Впоследствие преваляванията ще спрат, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. Вятърът за малко ще стихне. Минималните температури ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, а оптималните в по-голямата част от страната ще са от плюс 2 до плюс 7 градуса.
През нощта против сряда на обособени места е допустимо да превали слаб дъжд и ще има условия за формиране на поледици. В сряда ще духа слаб до сдържан югозападен вятър, температурите бързо ще се покачат. Привечер от запад ще стартират превалявания от дъжд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР