Със смесени чувства на тъга и облекчение днес подадох оставката

...
Със смесени чувства на тъга и облекчение днес подадох оставката
Коментари Харесай

Прокурор Андрей Янкулов подаде оставка с облекчение след указа за Гешев

" Със смесени усеща на горест и облекчение през днешния ден подадох оставката си като прокурор. Решението беше мъчно, само че добре премислено и никога – прочувствено ". Това разгласи в профила си във Facebook прокурорът и някогашен заместник-министър на правораздаването Андрей Янкулов.

Решението му идва ден, откакто президентът Румен Радев подписа указа за назначение на Иван Гешев за основен прокурор. Прокурорът не оставя подозрения, че напуща работата, която е харесвал, а решението му е предопределено от хората, които дават образ на институцията.

" Напускам работа, която харесвах. В продължение на значително години в Софийска районна и Софийска градска прокуратура имах шанса да работя дружно с хора, от които научих доста и с които би се гордяла всяка една европейска прокуратура. За страдание на всички ни обаче, не те дават образа на институцията ", споделя прокурор Янкулов.

По думите му пътят, по който е водена прокуратурата, не е неговият.

" Това, несъмнено, не е от през вчерашния ден. Достатъчно време се самоубеждавах, че смяна към (моето виждане за) положително въпреки всичко е допустима, а още по-дълго се вслушвах в комфортния глас на конформизма. За близо 13 години като публичен чиновник съм допускал не една и две неточности. С чисто сърце в днешния ден на равносметка обаче мога да кажа, че всички решения в работата си съм вземал, повлиян само от обстоятелствата по случая, закона и разбирането си за положително и заслужено ", споделя прокурор Янкулов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР