Със смесени чувства Лудогорец“ затвори мача с Байер“ (Леверкузен) на

...
Със смесени чувства Лудогорец“ затвори мача с Байер“ (Леверкузен) на
Коментари Харесай

Обрат №10 за „Лудогорец“ в Европа

Със смесени усеща „ Лудогорец “ затвори мача с „ Байер “ (Леверкузен) на старта на груповата фаза на Лига Европа. „ Орлите “ имаха всички предпоставки да стартират стремително с победа против именития си противник, само че отборът на Пауло Аутуори не съумя да запази задатъка от два гола, с който дръпна на „ аспирините “ до 30-ата минута. В последна сметка някогашният отбор на Димитър Бербатов направи цялостен поврат до 3:2 пред цялостните трибуни в Разград. Но това надалеч не е първи сходен случай в историята на „ орлите “. За десети път българският първенец позволи поврат в мач от евротурнирите, където дебютира през 2012 година. Пръв това съумя да направи „ Динамо “ (Загреб) в един от многото трагични мачове на „ зелените “ зад граница. Тогава с треньор Ивайло Петев тима на „ Лудогорец “ бе на броени секунди да вземе хърватския скалп, само че Домогой Вида надълбоко в добавеното време донесе триумфа за „ шахматистите “ с 3:2. В следствие съвсем всеки сезон българският първенец не съумяваше да запази задатък, само че в някои случаи против себе си имаше клубове от най-висока класа – „ Реал “ (Мадрид), ПСЖ, „ Арсенал “.

Година след мъчителното проваляне от „ Динамо “, отборът на братя Домусчиеви позволи поврат от „ Слован “ (Братислава), само че той не бе с съдбовен край. Двубоят в Словакия бе извоюван от домакините с 2:1, само че на реванша „ Лудогорец “ ликува с 3:0. Малко по-късно обаче „ Базел “ съумя да обърне развоя на срещата в София на прага на групите в Шампионската лига. Вече със Стойчо Стоев в ролята на ментор, „ орлите “ поведоха с 2:1, само че рецитал на Мохамед Салах донесе триумфа на гостите – 2:4.

Частичен поврат за родния представител имаше и в Белград. Там през 2014-а гостите дръпнаха с два гола посредством Марселиньо, само че в последна сметка „ гробарите “ се добраха до 2:2. Но и това не попречи на новия старши треньор Георги Дерменджиев и неговия екип да изведат отбора до групите на Шампионската лига след оня вманиачен мач със „ Стяуа “ в София. Вече в главната фаза, „ зелените “ поведоха и на „ Реал “ (Мадрид) още веднъж посредством Марселиньо, само че Кристиано Роналдо и Карим Бензема донесоха триумфа на „ кралете “.

Можи би най-черната страница на „ Лудогорец “ в Европа, тази с молдовския „ Милсами “ през 2015-а, също бе белязана с поврат. Вандерсон вкара за българския отбор като посетител, само че разградския отбор позволи два гола и отпадна безславно.
При второто си присъединяване в групите на Шампионска лига „ зелените “ повеждаха и на ПСЖ (1:3), и на „ Арсенал “ (2:3) в София. И двама мача обаче бяха изгубени. Срещу „ артилеристите “ преднината даже бе от два гола.
А отрицателен процес в Европа имаше и в ерата „ Димитър Димитров “. Преди година „ орлите “ позволиха проваляне в Литва от „ Жалгирис “ с 1:2, откакто първи откриха резултата. Но вторият дуел в България бе извоюван безапелационно – 4:1.
Обобщено, всяка европейска акция е минавала под знака на обратите за „ орлите “. Но макар тях „ Лудогорец “ съумя да донесе наслада на своите почитатели. Дали по този начин ще се развият събитията и в актуалната европейска акция за водения от Пауло Аутори тим единствено времето ще покаже. И може би няма да се постанова дълго очакване по тематиката. Още идващият мач – гостуването на „ Цюрих “ на 4 октомври може да ни даде отговор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР