Със сменена дограма и ремонтиран покрив формирование на РТВ посреща

...
Със сменена дограма и ремонтиран покрив формирование на РТВ посреща
Коментари Харесай

Повишават ефективността на радиолокационното разузнаване

Със заменена дограма и ремонтиран покрив формирование на РТВ посреща 70-годишнината си.

Не е смешка, а самата действителност. На 1 април и в местността „ Майтапа” в осъществяване на Разпореждане №73 на командващия Противовъздушна отбрана през далечната 1952 година към 3-ти полк Въздушно наблюдаване, обявяване и взаимозависимост (ВНОС) като 11-и радиотехнически пост се основава в. ф. 32720 – РТВ (Радиотехнически войски). Вече седемдесет години то действа за най-ефективно потребление на силите и средствата за противовъздушната защита (ПВО) на страната, написа.

Командирът на поделението майорПетър Петров със удовлетворение споделя, че през годините напъните на персоналния състав от РТВ са били ориентирани към проучването и преодоляването на постъпващата на въоръжение нова техника, повишение на професионалната подготовка, носенето на всекидневно бойно дежурство и възстановяване в битово отношение на войсковия регион. МайорПетър Петров е роден през 1976 година в гр. Велики Преслав. През 1994 година постъпва като курсант във Висшето военно учебно заведение за артилерия и Противовъздушна отбрана (ВВУАПВО) „ Панайот Волов” – Шумен, което приключва сполучливо през 1999 година по специалността „ Радиотехнически войски”. Командир на поделението е от 2016 година Задачите, които решаваме, споделя майор Петров, са на първо място свързани с обезпечаване на сигурността на въздушното пространство на страната. За поддържане на боеспособността на персоналния състав годишно организираме тактически учения за професионалното рационализиране на военнослужещите. В напрегнатото всекидневие с неотклонен труд даваме нашия принос за въвеждане на новата техника, която способства за възстановяване на качеството на радиолокационното разузнаване.

През 2000 година стартира и модернизацията на съществуващите мостри радиолокационна техника. На тяхна база са създадени и признати на въоръжение нови системи. Проведени са тествания и за тяхната цифровизация. Въвеждането им в употреба увеличи успеваемостта на радиолокационното разузнаване и даде опция за обработка и предаване на информацията в действително време, като с изключително значение е системата за опознаване „ свой–чужд”. Наша съществена задача и в този момент си остава обезпечаването на полетите на 12-а авиобаза в Долна Митрополия. Трябва да отбележа, че всекидневно 24 ч през цялата седмица ние носим действително бойно дежурство, по тази причина с горделивост декларирам, че към този момент 70 години с изострен взор гледат очите на България. С възприятие на почтено изпълнен дълг към Родината са и военнослужещите, взели участие в интернационалните мироопазващи задачи зад граница.

Заместник-командирът на формированието капитан Костадин Аврамов е роден в гр. Гоце Делчев през 1976 година и е приключил също ВВУАПВО „ Панайот Волов” в Шумен през 2000 година „ Наред с всички задания по обезпечаване на бойното дежурство се стремим непрекъснато да подобряваме и битовите условия на живот и работа в региона с общите старания на сътрудниците старши лейтенант Антонио Георгиев, офицерски претендент Светлозар Траянов и офицерски претендент Данислав Иванов, споделя капитан Аврамов. – Успяхме да сменим дограмата на пространствата, ремонтирахме покрива и направихме нов тръбопровод. През последните две години макар рестриктивните мерки от COVID-19 и взетите противоепидемични ограничения взехме решение редица проблеми, само че остана един, изключително значим за нас, с който сами няма да можем да се оправим. Това е пътят, който води до поделението, а той се нуждае от ремонт, само че това зависи единствено и само от община Плевен. Когато извеждаме техниката за тактическо обучение, минавайки тези 600 м, постоянно се молим да нямаме повреди по ходовата част на колите. За решаването на казуса ще разчитаме и на помощта на регионалния шеф на Плевен.”

Капитан Йордан Иванов е пълководец на радиолокационна система за разузнаване и наблюдаване. Отдаден е напълно на своята специалност, тъй като е уверен, че в сегашния миг взаимозаменяемостта на длъжностите в армията взема решение редица съществени проблеми за реализиране на професионално израстване в кариерата. Сержант Тони Найденов със своята радиорелейна станция постоянно обезпечава безупречна взаимозависимост за решение на поставените задания.

Майор Петров сподели, че по време на тържественото честване на 70-годишния празник ще обезпечат среща на поколенията в гарнизонния Военен клуб в Плевен с награждаване на заслужили военнослужещи, цивилни чиновници и ветерани, а празникът ще приключи с церемониален концерт.

От създателя: На потегляне от поделението не се стърпях и направих фотография на пътя, който води към портала, а той повече приличаше на лунен пейзаж и следите, оставени по снега от колите, ми напомняха на следите от задачите, оставени по мониторите на радиолокационната система…
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР