Със сложна двойна операция хирурзи от плевенската Университетска болница Св.

...
Със сложна двойна операция хирурзи от плевенската Университетска болница Св.
Коментари Харесай

Плевенски лекари спасиха живота на родилка и бебето й със сложна двойна операция

Със комплицирана двойна интервенция хирурзи от плевенската Университетска болница „ Св. Марина ” избавиха живота на родилка с рак на шийката на матката и живота на бебето й. Първата част на хирургичната намеса – секцио, е осъществена от екип на доктор Пепо Партенов. Втората част - премахване на шийката на матката, матката и лимфна дисекция, е направена от екипа на чл.-кор. проф. доктор Григор Горчев и проф. доктор Славчо Томов, оповестиха от болничното заведение.
Щастливата майка на крепко момченце е на 24 година и е от Пловдив. Това е първата й бременност. Туморът на шийката на матката й е открит при обикновен обзор по време на женска консултация. Наложило се да бъде взета биопсия и проучванията посочили, че болестта е злокачествено. Пациентката постъпила за лекуване в УМБАЛ „ Света Марина “ – Плевен при проф. доктор Славчо Томов. Тя била безапелационна, че не желае бременността й да бъде прекъсвана. След клинично разискване с проф. Горчев се взема решение дамата да бъде подложена на комплицирано двуетапно лекуване.
Младата жена прекарва остатъка от бременността си при цялостен покой и под непрекъснато наблюдаване до второто й постъпване в плевенската болница, с цел да бъде осъществена специфична подготовка за втория стадий от лекуването й. Той включва комплицираното и точно осъществяване на двойна интервенция – секцио и радикална хистеректомия.
„ За благополучие, в този случай, ракът на шийката на матката е диагностициран в ранен етап. Но все по-често имаме доста млади нераждали пациентки, при които карциномът на маточната шийка не е открит в точния момент, което води до малоценност да се осъществят като майки и ниска преживяемост в дълготраен проект. Затова, мога да дефинира качествената профилактика и диагностиката от умел онкогинеколог като първостепенни фактори за женското здраве “, разяснява на интернет страницата на болничното заведение проф. доктор Григор Горчев.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР