Със скромна церемония в Ловеч на 31.08.2020 г. бе отбелязан

...
Със скромна церемония в Ловеч на 31.08.2020 г. бе отбелязан
Коментари Харесай

Със скромна церемония в Ловеч бе отбелязан краят на ремонта на Транспортния мост

Със скромна гала в Ловеч на 31.08.2020 година бе маркиран краят на ремонта на Транспортния мост. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова в словото си уточни освен значимостта на транспортния възел, който свързва новия и остарелия град, само че и многото исторически знаци в близост.
„ Заедно с рехабилитацията на площад „ Тодор Кирков “ и подстъпа на Покрития мост през днешния ден имаме една доста по-благоприятна архитектурна и градска среда за жителите и гостите на Ловеч. Не след дълго време тук ще бъде открит и бюст-паметник на ловчалията Васил Радославов (1854 -1929), единственият българин, който три пъти е бил министър-председател на страната. Близката постройка, известна като „ Люспата “, неотдавна бе закупена и ще се трансформира в красиво и прелестно място за жителите “, стана ясно още от думите на кмета.

 Кметът на Ловеч изрично срещу политизираното шествие на Общобългарския комитет Васил Левски “ Кметът на Ловеч изрично срещу политизираното шествие на Общобългарския комитет " Васил Левски “
„ Това, което става тук, е чудовищно ". Така дефинира видяното кметът на Ловеч Корнелия Маринова пред публицисти, откакто през днешния ден бе...
Корнелия Маринова акцентира, че по време на работа се открити шест пъти повече механически проблеми, от тези, които са били планувани в плана. „ Това създаваше действителни опасности за пешеходците и колите. Имаше разногласия и за кръговото кръстовище, само че то е съгласно разпоредба от 2018 година и реализира своята цел да понижа скоростта до безвредна. Накрая желая да кажа, че реализирането на плана нямаше да бъде допустимо без помощта на страната “, сподели Корнелия Маринова.
Кметът, дружно с представителя на фирмата- реализатор на СМР „ МАРИДЕЛ 2012 “ ЕООД Мартин Георгиев, разляха менче с вода върху асфалта с благопожелание за благоденствие
Ставрофорен иконом Любомир Казашки отслужи благослов и след това поръси целия мост със светена вода. Проектът е „ Актуализация на капиталов план за рехабилитация на транспортен мост над р. Осъм в гр. Ловеч “. Мостът е значим, тъй като свързва двете основни улици – „ Търговска “ и „ Васил Левски “. На тях има пътни кръстовища с построени „ острови “, които са обособени с бетонови бордюри. От страна на ДГ „ М. Сиркова “ е обособено още едно кръгово кръстовище с насочващи придвижването острови, което следва да усъвършенства комуникационно-транспортната скица за кварталите „ Вароша “ и „ Дръстене “. Общата сума за осъществяването на плана е 672 554 лева, която включва цената на СМР, строителния и авторския контрол. Пътят е с габарит 2 ленти по 5,90 м и тротоари с широчина 3,20 м, от които за интензивно прилагане от пешеходци – по 2 м.
Строителен контрол на обекта извършва „ ТОП НАДЗОР КОНСУЛТ “ ООД. Авторски контрол по време на строителството извършва „ ПЪТПРОЕКТ 2000 “ ООД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР