Със скорост от над 100 хил. лв. на ден нараства

...
Със скорост от над 100 хил. лв. на ден нараства
Коментари Харесай

Със 100 хил. лв. на ден набъбва сметката за АЕЦ Белене

Със скорост от над 100 хиляди лева дневно нараства сметката за АЕЦ " Белене ", поради това, че вложените пари във към момента замразения план не се възстановяват. Това сочи брояч на разноските за нуклеарния градеж, създаден от " България Аналитика ".

Според оповестени от енергийното министерство данни, в плана са вложени над 3 милиарда лева От " България Аналитика " са събрали обществено известните разноски на " Националната електрическа компания ". Те са за инженеринговия съветник " УорлиПарсънс ", финансовия съветник " Делойт ", лихви по тегления за структурирането на плана заем от БНП-Париба, за съветския снабдител на съоръжение " Атомстройекспорт " – по споразуменията и за арбитражния спор, за адвокатски възнаграждения за правосъдните каузи, за прехрана на плановата компания за нуклеарния градеж, както и за държавни такси към разрешителните и лицензирането на плана.

Макар градежът да е спрян от март 2012 година, а сега да е в очакване на евентуалните кандидат-инвеститори, той продължава да натрупа разноски, които са евентуални загуби, пресмятат от организацията. Причината е, че затворените в плана пари не носят възвръщаемост, каквато е задачата на всяка инвестиция. Ежесекундното повишаване на разноските за АЕЦ " Белене " е изчислено при оскъпяване с към 4 % на направените до момента инвестиции. Такава е междинната рента по заемите на " Българския енергиен холдинг ", притежаващ " Националната електрическа компания "
Полезна ли ви беше тази с
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР