Със сключването на двустранната Спогодба за международни автомобилни превози на

...
Със сключването на двустранната Спогодба за международни автомобилни превози на
Коментари Харесай

Спогодба улеснява превоза на товари между България и Черна гора

Със сключването на двустранната Спогодба за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари сред България и Черна гора ще се реализира по-голяма успеваемост на транспортите, тъй като се преодоляват редица трудности и бариери. Спогодбата доближава двете страни към либерализиране на двустранния и директен транспорт на товари.

Това стана ясно при подписването на документа от министъра на превоза Росен Желязков с черногорския му сътрудник Осман Нуркович .

Това се чака да укрепи още повече стокообменът сред двете страни, постигнал до 40% растеж през 2018 година Спогодбата влиза в действие един месец след подписването й

В изказването си пред медиите транспортният министър Росен Желязков уточни, че задачата на спогодбата е да се отстрани разрешителният режим за интернационалните автомобилни транспорти на пасажери и товари сред България и Черна гора . Със спогодбата се дава началото на нова правна рамка и регулация, посочи той.

Желязков разясни, че се е получил забавен диалог, който се чака да продължи. Той е обвързван с научените от България уроци в процеса на ръководство на европейските средства , ръководство на инфраструктурата, на операторите, в процеса на концесиониране на значими инфраструктурни планове и грешките, които сме научили през годините, означи транспортният министър.

От своя страна Нукович уточни, че за него е огромно наслаждение да подпише двустранното съглашение за интернационалните пасажери и товари сред двете страни . По думите му Черна гора от своята самостоятелност от 2006 година създава и съгласува споразуменията с европейските страни.

Транспортният министър на Черна гора изясни, че съглашението има за цел да реализира както интернационален транспорт на пасажери и товари от едната до другата страна, по този начин и транспорт от трети страни, чиито транспортни средства минават през територията на двете страни. Нуркович посочи, че спогодбата ще окаже най-голямо въздействие в стопанските субекти сред двете страни, които се занимават с подобен вид транспорти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР