Със скандал завърши гостуването в БТВ на Красимир Лалов от

...
Със скандал завърши гостуването в БТВ на Красимир Лалов от
Коментари Харесай

Красимир Лалов напусна студиото след скандал за забраната за движение на ТИР-ове



Със скандал приключи гостуването в БТВ на Красимир Лалов от Национално съдружие на българските превозвачи. Той напусна студиото откакто бе подразнен от въпросите на Антон Хекимян. Като безпочвени разгласи обвиняванията, че ТИР-овете са отговорни за пътните произшествия у нас. Чашата на търпението преля, когато бе запитан за заканите от митинги.

„ Ако знаех, че ще ме нападате въобще нямаше да си върша труда да пристигам и да ви изяснявам “, сподели Лалов.Според него медиите настървяват обществото против превозвачите.

В началото диалогът стартира обикновено. Лалов изясни, че ремонтните действия по автомагистрала "Хемус " основават редица проблеми с придвижването, даже когато по нея не се движат ТИР-ове.

„ Вчера шефът на Агенция "Пътна инфраструктура " заяви, че един от мостовете, покрай София, се държи безусловно "на косъм ". И това е изцяло обяснимо поради събитията, че цялата автомагистрала не е пипана от 30-40 години насам и има основала се разяждане. Това сподели Красимир Лалов “.

Повод за полемиката стана анулираната възбрана за придвижване на тежкотоварни камиони в почивните дни по републиканската пътна мрежа. ТИР-ове по автомагистралите няма да има единствено по празничните дни - от 16 до 20 часа в последния работен ден преди празниците и 14 до 20 часа в последния почивен ден. "Статистиките сочат, че единствено 1,5% от ПТП-тата в България са породени от ТИР-ве. Безумие е, когато разполагаме с естествени пътища, да забраняваме придвижването по тях, тъй като ни липсва просвета ", отсече Красимир Лалов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР