Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в

...
Със скандал започна обсъждането на промените в Изборния кодекс в
Коментари Харесай

Скандал в парламента заради Изборния кодекс, изгониха депутат на ПП от залата

Със скандал стартира разискването на измененията в Изборния кодекс в Народното събрание. Председателстващият съвещанието Йордан Цонев подреди да стартира четене на отчета за промените, импортиран от Корнелия Нинова. Председателят на правната комисия Радомир Чолаков стартира да чете, само че това провокира бурна реакция от страна на депутати от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ". Те наобиколиха трибуната, потвърждавайки, че се нарушава правилника за работа на Народното събрание.

След къса замяна на реплики, в които Настимир Ананиев прикани Цонев да съблюдава правилника, председателстващият изгони депутата от днешното съвещание на Народното събрание.

“Трябва да се съблюдават разпоредбите ”, скочи и Кирил Петков от Политическа партия директно пред парламентарната естрада. Цонев обаче разпореди да стартират изявления по законопроекта.

“Изберете дали да извършите изявления от трибуната, или не. Стоейки прави пред парламентарната естрада, няма да измененията нищо ”, съобщи Цонев.

Мирослав Иванов от Политическа партия посочи, че би трябвало да се гласоподава дали ИК да бъде прегледан като втора точка. “Вие сте в цялостно нарушаване, тъй като нямате право да отнемате гласа на депутатите. Искаше се прегласуване на точката от страна на Росен Костурков, а вие не го дадохте ”, акцентира Иванов.

Цонев пък му отговори, че още при започване на днешното съвещание се одобри дневният ред, от който ИК стана втора точка за разискване. “Нека да преминем към процедури и изявления. Вие имате записани 50 индивида за това ”, акцентира Цонев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР