Със синьо мастило върху парче бяла хартия, което стои на

...
Със синьо мастило върху парче бяла хартия, което стои на
Коментари Харесай

Имената и възрастта на 5 убити, написани на парче хартия, показват жертвите от войната между Хамас и Израел срещу семейството на Минесота

Със синьо мастило върху парче бяла хартия, което стои на бюрото му, Джехад Адуан надраска имената и възрастта на родственици на брачната половинка му.

До пет имена той написа " погубен " или просто " К. " Освен още пет, той отбелязва „ ранен “ или „ аз “.

С всеки новинарски репортаж, обява в обществените медии и диалог с родственик той следи - от вкъщи си в предградието на Минеаполис - жертвите на Израел -Войната на Хамас поема фамилията му и фамилията на брачната половинка му в Газа.

Семейството сподели на CBS Минесота, че няма връзки с Хамас, терористичната група зад терористичните офанзиви против израелци.

" Израел споделя, че се стреми да отстрани Хамас. Вие и вашето семейство Хамас ли сте? Не. Тези деца Хамас? Не, не са. Мога да ви кажа, никой от тях няма нищо общо с Хамас. Нищо общо с Хамас. И те, както доста други палестински деца, ще платят цената “, сподели Джехад Адуан пред станцията.

„ Ние не сме просто цифри “  

Тежкото състояние на фамилията отразява далечния обсег на война за палестински и израелски фамилии по света.

За Адуан даже атентатът в болничното заведение, който умъртви стотици в Газа, имаше персонална връзка. Това беше мястото, където той се обучаваше за здравна сестра, преди да се реалокира в Съединени американски щати и да стане професор по медицински сестри в държавния университет на Минесота, Манкато.

Адуан и брачната половинка му Фатма Абумуса схванаха в неделя, че пет от нея родственици бяха убити, а други петима бяха ранени, откакто бомба удари дома на фамилията й в Хан Юнис, южен град и остарял десетилетия бежански лагер в Газа.

Абумуса сподели, че за първи път е видяла в незабавните известия приложение Telegram - в канали, в които публицисти от Газа разгласиха - че родният й град е бил ударен, а по-късно, че това е нейният квартал. Най-накрая тя видя адреса на фамилията си.

„ Тя ме разсъни. Беше доста смутена и обезумяла. Много уплашена и плачеща “, сподели Адуан, 54, до момента в който помагаше на Абумуса, 41, да превежда от арабски на британски.

Абумуса удостовери с оживялото семейство в Газа, че трима нейни племенници – на възраст 6, 7 и 18 години – са били убити и са заровени, дружно със снаха й, на 42 година, и братовчед й, на 40 година.

„ Малко по малко, през сутринта, научихме всички детайлности “, сподели Адуан.

Хмайд, 18-годишният племенник, беше „ ослепителен възпитаник “ който обичаше калиграфията и построяването на компютри, сподели Адуан. Семейството се надяваше, че той може да учи инженерство в Германия.

Юсуф и Абделрахман, 6- и 7-годишните, обичаха да вървят на учебно заведение и да прекарват времето си със фамилията. Хиба, тяхната майка и снаха на Абумуса, беше проектант и публицист.

А Хани, братовчед на Абумуса, преди малко се беше преместил от северна Газа в южния град, с цел да избегне заплаха, откакто Израел поръча към 1 милион хората в северна Газа да се изтеглят.

„ За страдание, това не му оказа помощ “, сподели Адуан.

Сред петимата ранени бяха другите племенници и племенници на Абумуса и сестрата на нейната снаха. Някои имат пострадвания по гърба, краката и раменете от шрапнели, сподели Адуан. Друг е в кома.

Абумуса сподели през сълзи, че желае да спре да губи хора. Тя планираше да посети родителите си в Газа този месец, с цел да могат да се срещнат с съвсем 2-годишния й наследник Яман. Но в този момент, сподели тя, всичко се е трансформирало.

Адуан сподели, че му се желае медийните репортажи да хуманизират палестинците толкоз, колкото хуманизират израелците.

„ Израелската страна е отразявана прекомерно доста. описват се истории, загатват се имената им, изброяват се заниманията им “, сподели Адуан. „ Ние не сме просто цифри “, сподели той за палестинците.

Преди всичко друго, Адуан сподели, че желае другите да знаят това: „ Палестинският народ желае, изисква и заслужава независимост и равни човешки права, като всички в света. Точка. "

Молейки се за най-хубавото и подготвяйки се за най-лошото, той прибира листата на фамилията.

В петък следобяд, пет дни откакто научава за бомбардировката, умъртвил роднините на Абумуса, сподели Адуан в известие до Асошиейтед прес, че се счита, че 18 души - в това число племенници, племенници и съседи - са били ранени от същия бомбен атентат. „ Ние научаваме повече всеки ден “, сподели той.

Той към момента не е добавил имената им към листата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР