Със силни политически емоции и викове Оставка“ започна днешното пленарно

...
Със силни политически емоции и викове Оставка“ започна днешното пленарно
Коментари Харесай

Викове „Оставка“ и в пленарната зала, парламентът под полицейски кордон

Със мощни политически страсти и крясъци „ Оставка “ стартира днешното пленарно съвещание. Причината – декларация на парламентарната група на ГЕРБ, прочетена от народния представител Тома Биков, в която той дефинира вчерашната ескалация на митинга в късните часове като „ сюжет на проведената престъпност “.
Той съобщи, че провокаторите на митинга са платени от обвинения предприемач Васил Божков.

„ Вие, волно или несъзнателно, част от вас умишлено, участвате в сюжет на проведена незаконна група, в престъпен сюжет “, обърна се Биков към депутатите на Българска социалистическа партия в залата. Думите му провокираха бурна реакция в редиците на опозицията, които се пробваха да го заглушат с крясъци „ Оставка “, а част от депутатите на левицата отидоха при него на парламентарната естрада.

„ Или го свалете от трибуната, или ще го свалим ние “, прикани Георги Свиленски ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

„ Не назовавам Българска социалистическа партия проведена незаконна група. Наричам по този начин групата на Васил Божков. Ако имате нещо срещу това, елате и го кажете. Това е проведена незаконна група, която цели едно нещо – да си върне България. Това го споделя Божков в Дубай. Ако вие сте решили да съучаствате в това нещо, вършиме огромна неточност, огромна политическа неточност. Тук не става въпрос за борба сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Става въпрос за борба сред страната и престъпната престъпност “, продължи да приказва Биков.

Според него на вчерашните събития пред постройката на някогашния Партиен дом няма жертви само поради „ невъзмутимата работа на полицията “ и „ с помощта на Господ “. Тома Биков акцентира още, че се прави „ опит за преодоляване на митинга на жителите.

Реакцията на Българска социалистическа партия не закъсня. „ Българска социалистическа партия е партията, която в никакъв случай, по никакъв мотив, не е давала съображение да бъде упреквана за връзки с мафията. Българска социалистическа партия е партията, която и до през днешния ден, без значение от мястото, което заема в Народното събрание, отстоява законността и реда в страната. Днес не може да си пандизите очите пред аргументите за недоволството на българските жители. Отговорът е извънредно елементарен. Кой струпа барута, господин Биков. Не кой ще драсне клечката. Барутът го струпа вашето ръководство. Недоволството е резултат от вашето ръководство “, отвърна Валери Жаблянов.

Според него „ неналичието на посока и стратегия в ръководството “ е измежду главните аргументи за изложение на публичното неодобрение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР