Със сигурност знаете, че маркетингът в социалните медии е важен

...
Със сигурност знаете, че маркетингът в социалните медии е важен
Коментари Харесай

Два пъти мери, един път публикувай

Със сигурност знаете, че маркетингът в обществените медии е значим за позиционирането на бизнеса ви, поради динамичността на актуалния свят. Има обаче някои неписани правила, които е добре да знаете в процеса на развиване на корпоративните си сметки онлайн. За тях споделя в Medium.com Рейчъл Уейн.

Запазете си едно и също име

Повечето маркетинг гурута поучават да започнете с една или две обществени платформи, вместо да се разсейвате допълнително. Това е добър съвет, само че въпреки всичко би трябвало да запазите бранд името си на всички места. Всяка огромна платформа натрупва нови консуматори всекидневно и това усилва вероятността някой да избере тъкмо вашето име, в случай че не е доста извънредно и неповторимо.

Направете си сметки във водещите обществени мрежи, уверете потребителите, че той формален за бизнеса ви и когато сте подготвени да вложите повече старания, към този момент ще бъдете сигурни, че можете да го извършите под същото име.

Никога не купувайте почитатели

Работила съм за няколко клиента, които следваха неприятния съвет да купуват почитатели. Познайте – тези „ почитатели “ не бяха ни минимум заинтригувани от страницата, а доста от тях даже не бяха действителни хора.

Въпреки че е правилно, че съществуването на повече почитатели може да накара хората да ви последват, те не гледат само това. Потребителите виждат наличието ви на началните си страници и едвам по-късно може би преглеждат профила ви, с цел да преценяват дали да ви последват. Но те го вършат, с цел да виждат наличието ви в бъдеще, а не тъй като виждат, че някой различен ви следва.

Не спирайте да следвате другите

Хората може и да не се интересуват какъв брой почитатели имате, само че несъмнено обръщат внимание на това дали вие следвате избрани страници. Методът „ последвай-спри да следваш “ се разви, тъй като някой реши, че наподобява неприятно да имаш идентичен или съвсем идентичен брой на почитатели и последвани.

Истината е, че реципрочността е доста по-важна от цифрите в обществените медии.

Когато спирате да следвате другите, единствено показвате на аудиторията, че се интересувате от гледанията и броя на почитателите. Вместо да се занимавате със съотношението последователи-последвани, отделете време да ангажирате евентуалните си консуматори и да изградите връзка с тях, която ще докара до продажби.

Обръщайте внимание на визията

Наличието на едно лого и цветова палитра не е симптом, че сте подготвени да лансирате акциите си. изключително в Instagram съществуването на кохезия и прелест са значими фактори за изпъкването по отношение на стотиците постове, които аудиторията вижда. За злощастие, прекомерно елементарно е изявленията да останат в периферията.

Някои маркетолози се пробват да поправят това с по-комплексен и комплициран дизайн. Виждала съм хора да разрушават огромни изображения в няколко поста, тъй че при влизане в профила да сграбчват вниманието. Проблемът тук е, че множеството хора виждат изявленията непосредствено в новинарския си поток и не стигат до мегаизображението. Много по-добра концепция е да разработите брандирани шаблони и да се придържате към тях.

Не всички почитатели ще видят наличието ви

Обикновено изявленията доближават до 20-40% от общия брой почитатели на един акаунт. Бях шокирана да открия, че в логаритъма този % варира от 2 до 6%. Така даже да имате хиляди почитатели, не всички ще видят наличието ви, а тези, които го създадат, не всеки път подхващат някакво деяние.

Това значи, че тактиката ви за обществените медии би трябвало да хваща вниманието на потребителите поетапно. Опитайте да публикувате постове с сходно наличие и да вършиме връзка сред тях, тъй че потребителите да демонстрират спомагателен интерес и вероятно да се насочат и към останалите постове.

Когато промотирате бизнеса си онлайн, има доста напрежение до постигането на съвършенство. Важно е да прекарате повече време в подготовка и ангажиране, в сравнение с в издание. Както се споделя, „ два пъти мери, веднъж режи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР