Със сигурност в България вече има някаква циркулация на грипни

...
Със сигурност в България вече има някаква циркулация на грипни
Коментари Харесай

Доктор Кунчев разкри дали идва грипната вълна

„ Със сигурност в България към този момент има някаква циркулация на грипни вируси, само че тя към момента е доста ниска. В обособените седмици ние изследваме от 20 до 120 проби от хора, които демонстрират признаци, сходни на грип. Засега не сме засичали позитивна проба. В Европа обаче процентът на позитивните проби към този момент мина 10, което е знак, че сме в навечерието на зараза ”. Така в студиото на „ Събуди се ” основният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев разяснява задава ли се към този момент грипът.



Д-р Кунчев изясни дали топлото време е факторът, който забави настъпването на грипната вълна у нас. „ За разпространяването на грипа атмосферните условия оказват малко въздействие. При почнала грипна зараза, каквито и да са естествените фактори - тя се развива. Това не е главната причина, само че доста мъчно можем да кажем каква тъкмо е тя ”, сподели инспекторът. 

„ Засега не можем да кажем по кое време ще е пикът на грипната вълна. Ако заболеваемостта продължи да се развива от Западна Европа към нас, можем да я чакаме след 1-2 седмици. За момента, на Стария континент е релативно умерено ”, добави Кунчев. 

Оказва се, че вариантите, които се чака да ни нападат през този сезон, са относително нови. „ От представителите на H1N1 това е „ Бризбейн ”, от H3N2 - „ Канзас ”. Предполагам, че един от двата ще бъде главният в Европа ”, посочи д-р Ангел Кунчев. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР