“Със сигурност трябва да има преосмисляне на цялостния модел в

...
“Със сигурност трябва да има преосмисляне на цялостния модел в
Коментари Харесай

Икономисти се обединиха: Ситуацията у нас не се подобрява

“Със сигурност би трябвало да има преосмисляне на цялостния модел в посока да има ясни параметри и критерии, по които да се насочват пари и към най-засегнатите, и за поддръжка на икономическото възобновяване като цяло. Това би трябвало да се случи в бърз порядък. За страдание, политическата обстановка сега сочи, че тези процеси ще се отсрочат, което ще има отрицателни стопански последствия през тази година”, добави той.

И за икономистът от Институт " Рего” Агоп Каспарян обстановката не се усъвършенства.

„ Ежедневно заболелите продължава да са доста и евентуално това ще се резервира като наклонност още месец-два. А има и заплащания, които към момента не са достигнали до бизнеси и стратегии, които са кандидатствали за тези средства при започване на годината “, даде образци той.

„ Така че ние сме доста, доста от това да си мислим и приказваме, че икономическите ограничения би трябвало да отпаднат. Евентуално може от антикризисни ограничения да преминат към ограничения за резистентност и растеж… Изправени сме пред политическа рецесия, която ще рефлектира и върху административния уред, който оперираше с тези стратегии “, предвижда Каспарян.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР