Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания

...
Със сигурност това, което искам да направя в предстоящата кампания
Коментари Харесай

Паргов: БСП трябва да се пребори със себе си

Със сигурност това, което желая да направя в идната акция за избор на ръководител на Българска социалистическа партия, е да вземам участие в полемика за бъдещето на партията, съобщи водачът на столичните социалисти

Ако Българска социалистическа партия в този момент се пребори със себе си, идващите й борби ще са по-лесни. Това сподели водачът на столичните социалисти Калоян Паргов в утринния блок на телевизия " Европа ". Там той разяснява идния избор за ръководител на Българска социалистическа партия и признатия бюджет на Столична община за 2020 година, който съветниците от групата на социалистите в СОС не поддържаха.

Калоян Паргов изясни, че тази седмица е последната, в която заседават главните партийни организации и вършат номинации. " От 15 февруари до 15 март ще се проведат конференциите на общинските и районните партийни организации, които ще бъдат близо 300 на брой, изясни той. - Моят главен ангажимент ще бъде в София. Ще се опитам да участвам на множеството конференции, с цел да чуя още един път мнението на хората за това каква би трябвало да бъде Българска социалистическа партия, какво да излъчва и да прави партията в идната година до парламентарните избори, съгласно нашите членове ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София съобщи, че партията сега има пред себе си три значими провокации. " Ако мога да ги разпределя нагледно в три тура през идващите 2 години, то в този момент ни следва първият. Бих го нарекъл борба със себе си, изясни Калоян Паргов. - Най-голямата и най-трудната борба за всеки човек е тази, в която би трябвало да се пребори със себе си, със личните си комплекси и страхове. На организациите нищо човешко не им е непознато, тъй като те са формирани от хора. Затова се борят със същите комплекси и страхове... Това е най-важната борба. Ако успеем да победим себе си в тази борба, идващите две - парламентарните и президентските избори - ще ни бъдат много по-лесни ".

Калоян Паргов добави, че ще разгласи проектите и желанията си в идната акция за избор на ръководител на Българска социалистическа партия след към месец. Той изясни, че желае да чуе мнението на хората за това къде те го виждат в партията. " Разбира се, на този стадий моето място е в София, съобщи Калоян Паргов. - Със сигурност това, което желая да направя в идната акция, е да вземам участие в полемика за бъдещето на Българска социалистическа партия. Надявам се този спор да стартира в идващите десетина дни и да получим отговори на въпросите какво би трябвало да прави Българска социалистическа партия, по какъв начин и с кого. И най-много - какви послания би трябвало да излъчва партията в обществото. Моите основни думи за Българска социалистическа партия са непоклатимост, вероятност, доверие - това би трябвало да излъчва социалистическата партия. А не да плашим хората ".

Лидерът на Българска социалистическа партия - София още веднъж съобщи, че директният избор на ръководител на партията е доста рисково начинание. " Всички знаят, че аз бях срещу, поради тези опасности, сподели Калоян Паргов. - Има обаче решение, което би трябвало да бъде изпълнено. И в този момент би трябвало да организираме това рисково начинание по този начин, че Българска социалистическа партия да излезе от него по-консолидирана, по-обединена по пътя си към идващото огромно тестване, а точно парламентарните избори. Колкото до мен - аз в никакъв случай не съм бягал от отговорност. Но ми е доста значимо мнението на хората. Нека да забележим резултатите от първия кръг на номинациите и тогава ще разясня повече ".

По тематиката за бюджета на Столична община за 2020 година Калоян Паргов беше безапелационен, че той още веднъж няма да реши изцяло нито един проблем на хората в града. " Бюджетът не е просто една счетоводна сметка, разяснява той. - А бюрократично-чиновническият метод, който ползват ръководещите при образуването му, не взема решение проблеми. В приходната част има много подценени пера, по тази причина предложихме да ги завишат с към 53 милиона лв.. Тази година за първи път през последните 10 бюджетът понижава. Намалява главно в финансовите разноски и вложенията. Разбира се, в избрана степен това се дължи на намалелия доход от европейски фондове. От друга страна, Столична община ще влага по-малко тази година. Бюджет 2020 ще бъде 1,7 милиарда лв., с близо 50 милиона по-малко от миналогодишния. Ако разделим тези 1,7 милиарда на броя на жителите, ще забележим, че се пада малко над 1000 лв. на човек. А кметът Фандъкова обещаваше предходната година в акцията, че ще влезе в кварталите... ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР