Със сигурност стоките ще поскъпват. Едно ходене на пазар, ако

...
Със сигурност стоките ще поскъпват. Едно ходене на пазар, ако
Коментари Харесай

Хампарцумян: Инфлацията изяжда доходите, точно това е нейната цел

Със сигурност стоките ще нарастват. Едно вървене на пазар, в случай че преди е било 20 лв., през днешния ден е 50 лв.. Не можем да чакаме цените да паднат, те ще останат високи, а приходите ще ги догонват. Това сподели пред bTV Левон Хампарцумян.

Според него, има два сюжета за инфлацията.

" Единият е, че към този момент сме минали острия пик на инфлацията, която при обособени артикули доближи 20%, само че следващата година ще има усмиряване. Другият-че ще продължи да има 5-6% инфлация и ще спадне след 2-3 години ", уточни банкерът.

Той бе безапелационен, че инфлацията е изяла спестяванията на хората, защото тъкмо това е нейната цел.

Хампарцумян уточни, че има хора, които догонват повишаването с покачване на приходите си, само че има и такива, които не могат да го създадат.

" Едно от нещата, които човек би трябвало да направи следователно е да се откаже от нещата, които не са му нужни, само че в случай че това стане всеобщо, ще имаме застоялост и криза ", уточни банкерът, написа Факти.бг.

Според него е неточност, че хората купуват жилища, вместо да спестяват- да купиш жилище за лични потребности е едно, само че да купиш парцел за инвестиция може да имаме проблем, в случай че цените стартират да падат.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР